Kategoriler
Emlak Haberleri

0.99 konut kredisi şartları neler?

Merkez Bankası’nın politika faiz oranını 425 baz puan indirerek, politika faiz oranı yüzde 24’ten yüzde 19.75’e indirilmişti. Merkez Bankası’nın ardından kamu bankası olan Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası da faiz oranlarını yüzde 1’in altına indirdi. Kamu bankalarının 180 ay vade ile konut kredisi vermesi yanlış bilgi edinilmesine neden oldu.

Örneğin sadece 180 ay vade ile konut kredisi kullanmak isteyenlerin yüzde 0.99 faiz oranı ile kredi kullanımından yararlanacağı gibi yada anlaşmalı inşaat projelerinde bu faiz oranının uygulanacağı gibi. Oysa 1 aydan 180 aya kadar tüm vade seçeneklerinde yüzde 0.99 faizle ev kredisi kullanmak mümkün. İster sıfır bina olsun ister ise eski bina olsun kredi faiz oranı değişmiyor. Aynı faiz oranı ile kredi kullanmak mümkün oluyor.

Faiz oranları neye göre değişiyor?

Konut Kredisi Faiz oranları konutun eski yada yeni olmasına göre değil çekilecek olan kredi miktarına göre değişiyor. 500.000 TL’ye kadar kredi çekilmesi durumunda faiz oranı yüzde 0.99 oluyor. 500.001 TL ile 1.000.000 TL arasında kredi çekilmesi durumunda faiz oranı yüzde 1.19 oluyor. 1.000.000 TL üzeri kredi çekilmesi durumunda ise aylık faiz oranı yüzde 1.39 olmaktadır.

Peki en fazla ne kadar kredi kullanılabilir?

180 aya kadar vade seçenekleri ile daire sahibi olmak isteyen vatandaşlar satın alacağınız konutun ekspertiz değerinin yüzde 80’i kadar konut kredisi kullanabilir. Örneğin ekspertiz firması tarafından satın alacağınız evin değeri 500.000 TL olarak belirlendi ise bankadan çekebileceğiniz azami kredi tutarı 400.000 TL olacaktır. Daha sonra ilgili konut üzerine ipotek koyulur, kredi bitene kadar hayat sigortası, konut sigortası ve zorunlu deprem sigortası yapılır.

0.99 konut kredisi şartları neler?

Daha önceden konut kredisi çekmiş olan kişiler konut kredisi yapılandırması yapamıyor. Yada başka bankadan kredi kullanan kişiler kredisini transfer etmek istediğinde yine bu krediden faydalanamıyor. Krediden faydalanmak için yeni kredi çekmiş olmak gerekiyor.

Konut Kredisi için gerekli evraklar

  • Başvuru Formu,
  • Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport fotokopisi,
  • Çalışma durumunuza göre gelir belgesi,
  • Serbest Meslek Mensupları için, bağlı oldukları meslek kuruluşundan alınan üyelik belgesi fotokopisi,
  • Tüzel kişiliklerin ortağı olan kişilerden ortağı olduğunuz şirkete ait ana sözleşmenin yayımlandığı ticaret sicil gazetesi/gazeteleri fotokopisi,
  • Satın alınmak istenen konutun tapu belgesi fotokopisi,
  • Şubece talep edilebilecek diğer belgeler