Kategoriler
Ekonomi Gündem

10 Eylül altın fiyatları

Altının ons değerinin bu sabah saatlerinde düşüş göstermesine paralel olarak Türkiye’deki altın fiyatları da düşüş yaşadı.

Bugün sabah saatlerinde bin 500 doların altına inen ons altına paralel olarak gram altın ve çeyrek altın fiyatları da düşüş gösterdi.

Dün, ons altının değerinin düşmesine rağmen gram altın günü yükselişle tamamladı. Dünkü dolar/TL’deki yükselişe paralel olarak altının gram cinsi, bir önceki kapanışa göre yüzde 0,2 seviyesindeki değer artışıyla haftanın ilk gününü 277,2 liradan tamamladı.

Ons altın ise öğle saatlerinde 1.496 dolar seviyelerinde izliyor.

Teknik açıdan ons altında 1.490 doların destek konumunda olduğunu aktaran analistler, 1.525 dolar seviyesinin ise direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Bugünkü altın fiyatları… 10 Eylül Salı

Cumhuriyet altını ne kadar? Tam altın ne kadar? Ons altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar? Gram altın ne kadar?Bugün saat 14.09 itibariyle altın fiyatları yaklaşık olarak;

  • Cumhuriyet altınının alış fiyatı yaklaşık 1.826,34 lira iken satış fiyatı 1.871,45 lira,
  • Tam altının alış fiyatı yaklaşık 1.770,71 lira iken satış fiyatı 1.805,12 lira,
  • Ons altının alış fiyatı yaklaşık 1.492,57 lira iken satış fiyatı 1.492,91 lira,
  • Çeyrek altının alış fiyatı yaklaşık 442,66 lira iken satış fiyatı 452,62 lira,
  • Gram altının ise alış fiyatı yaklaşık 276,67 lira iken satış fiyatı 276,82 lira seviyelerinde bulunuyor.

Piyasaların takip ettiği gelişmeler

Bugün yurt içinde önemli bir etkinlik bulunmazken iki hafta, kurların gidişatı için büyük önem taşıyor. Piyasalar, içinde bulunduğumuz haftaya ve önümüzdeki haftaya odaklanıyor.

İki haftalık süreçte Merkez bankaları faiz indirimi kararını açıklayacakken analistler bu kararlardan, altın fiyatlarını da etkileneceğini belirtti.

Bu hafta Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Avrupa Merkez Bankası, gelecek hafta da ABD, Japonya ve İngiltere merkez bankalarının toplantıları piyasaların ilgi odağında olacak.

ABD ile Çin arasındaki ilişkiler risk algısını azaltıyor

ABD ile Çin arasındaki uzun süredir yaşanan ticari gerilimler para birimlerini olumsuz yönde etkilerken iki ülke arasındaki ticaret görüşmelerinin ekimde yeniden başlayacak olmasının, küresel piyasalardaki risk algısının azaltıyor. ABD ile Çin arasındaki gelişmeler risk algısını azaltması kurlara olumlu bir şekilde yansıyor.