Kategoriler
Toki Haberleri

100 Bin Sosyal Konut Projesi devam ediyor!

100 Bin Sosyal Konut projesi haziran ayı itibariyle kaldığı yerden devam ediyor. Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından duyurulan devam kararı, dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmakta kararlı görünmektedir.

100 Bin Konut projesi yeniden başlıyor

Şimdiye dek birçok vatandaşın 100 Bin Sosyal Konut projesi sayesinde ev sahibi olduğu bilinirken, dar gelirli vatandaşların hayallerine yeniden kavuşmasına az kaldı. Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un üstlendiği projede, dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması için çalışmalar devam ediyor. Bu hafta itibariyle Antalya, Mersin, Isparta, Adana ve Gaziantep’te kura çekilişlerinin süreceği ve toplamda 8 bin 900 konutun sahibini bulacağı bildirildi.

Bakan Murat Kurum’un son detaylarını paylaştığı Twitter hesabında ise yeni projelere imza atıldığı haberi yakın zamanda yankı buldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğini üstlendiği dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak olan konut projesinde hız kesilmiyor. Murat Kurum tarafından yapılan son duyuruda, 50 bin sosyal konut projesi kapsamında, 35 bin 252 konutun inşasına devam ettikleri belirtildi.

Ayrıca geride kalan konutların ihalesini ve proje çalışmalarını titizlikle yürüttüklerini belirten Bakan Murat Kurum, Sosyal Konut projesi kapsamında, bu hafta itibariyle Antalya, Mersin, Isparta, Adana ve Gaziantep kuralarının çekileceği detayı düşüldü. 8 bin 900 konutun ev sahiplerinin belirleneceği kura çekilişinde vatandaş heyecanlı bekleyişi sürdürüyor. Yeni Sosyal Konut projelerinin yakın zamanda başlayacağı haberinin altını çizen Kurum, temellerin Haziran ayında atılacağını sözlerine ekledi. Hedefledikleri proje kapsamında ise özlenen mahalle kültürünün yeniden canlandırılması ve yatay mimarinin esas olarak ortaya konulmasına karar verilmiştir. Vatandaşın sahip olması beklenen bol yeşil alanlarda, önemli peyzaj düzenlemeleri gerçekleştirilecek ve sosyal donatılar her yaşa hitap edecektir. Ayrıca sağlam, güvenli ve huzurlu yuvalara kavuşturma bir numaralı görev olarak belirlendi.

Sosyal konut projesi nedir?

Dar gelirli aileleri ev sahibi yapma amacı taşıyan ‘100 Bin Sosyal Konut Projesi,’ Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde sürmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesini üstlendiği yapılarda, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından destek vermiştir. Her yıl yapılan konut projesinde, yatay mimari anlayışı ön plana çıkıyor. Ayrıca özlenen mahalle ve komşuluk kültürüne yeniden adım atmanızı sağlayan çevrede, 2+1 ve 3+1 daireler yeni alıcılarını beklemektedir.