Kategoriler
Proje Haberleri Toki Haberleri

100 Bin Sosyal Konut projesine yeni yapılar geliyor

“100 Bin Sosyal Konut” projesi hızla devam ederken, yeni bir talimat Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından getirildi. Dar gelirli vatandaşı sevindirecek olan projede kolay ödeme koşulları yer alacak.

TOKİ kuralarının hız kazandığı son dönemde canlı yayın üzerinden çekilişler sürmekte. Bu süreç karşısında talihsiz vatandaşlara yeni bir haber Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’dan geldi. “100 Bin Sosyal Konut” projesi kapsamında temelleri atılmak üzere olan yeni yapı fikirleri ortaya çıkarılıyor. Özellikle dar gelirli vatandaşın ev sahibi olmasına teşvik eden konut projelerinde yeni yapı temelleri bu yıl haziran ayı sonunda atılacak.

Bakan Kurum’un sosyal medya hesabı üzerinden duyurusunu yaptığı proje detaylarında; öncelikle TOKİ Başkanlığı tarafından yapılan kura çekimlerinin 28 Nisan Salı itibariyle online olarak başladığını aktardı. Salı günü başlayan süreç Manisa Köprübaşı, Akhisar, Salihli ve Denizli Güney projelerinde yer alan yapılar için devam etmekte.

Kura çekimlerinin TOKİ Başkanlığının sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlandığı süreçte, kurada adı çıkmayan vatandaş üzülmeye devam ediyor. Ancak Bakan Kurum tarafından açıklanan haber dar gelirlilere yeniden umut oldu. Kolay ödeme koşulları çerçevesinde gerçekleştirilmesi beklenen yeni “100 Bin Sosyal Konut” projesinde konut temelleri haziran ayı sonunda atılacak.

100 Bin Sosyal Konut projesi nedir?

Her yıl yeniden başlatılan konut projesinde amaç dar gelirli ailelere destek sağlamaktır. TOKİ Başkanlığı tarafından yürütülen projede birbirinden çeşitli ödeme koşulları sunuluyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan himayesinde gerçekleşen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bizzat koordinesi sayesinde yürütülen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destek sağladığı konut projesi olarak bilinmektedir.

Yatay mimarinin gözler önüne serildiği konutlarda, mahalle ve komşuluk kültürüne önem gösterilmekte. Konut seçenekleri arasında 2+1 ve 3+1 daireler satışlara açık olmakla birlikte daima başvuru bilgilendirme formu ile müracaat edilebilmektedir.

Başvuru bedellerinin 3 kategori altında değerlendiği süreçte, başvurular bizzat T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Halk Bankası A.Ş.’nin yetkili şubeleri aracılığıyla yapılmaktadır. Kategoriler arasında ise “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimler”, “En az yüzde 40 engeli bulunan vatandaşlar” ve “Diğer alıcı adayları” bulunuyor.

Genellikle başvurusu toplanan konutların ihalesi yapıldıktan sonra şefiyeli satış bedeli belirlenir ve “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilmektedir. Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay içerisinde yapılmaktadır.