Kategoriler
Proje Haberleri

Altın fiyatları 11 Nisan Cumartesi son durum

Hafta itibariyle yükselişe geçen ve bu hızını koruyan altın fiyatları; özellikle yatırımcıların bu alana kaymasına neden oldu. “Çeyrek altındaki ani yükseliş karşısında TL ne durumda?” sorusu akıllarda gezinmeye başlamışken, son zamanlarda yaşanan altın fiyatlarındaki dengesizliğe ilişkin İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık bir açıklama getirdi. 

Altın fiyatları son zamanlarda yaşanan değişimler karşısında bir süre daha inişli ve çıkışlı zaman yaşanacağını dile getiren Atayık, yaşanacak yeni rekorların sürpriz olmayacağını aktardı. Ayrıca kar realizasyonu ve yeni tip koronavirüs karşısındaki olumlu haberler sayesinde altın onsunda 1,400 dolar rakamlarının yeniden görülebileceğinin altını çizdi.

AA muhabirine son gelişmeleri aktaran Atayık, piyasalarda yaşanan değişimlerin son iki haftadır rekora neden olduğunu ve piyasalarda yaşanan son dakika gelişmelerin anlamını yitirdiğimiz bir zaman diliminde olduğumuzu aktardı.

Ons altın hakkında sene başında fiyatının 1,517 dolar civarında başladığını söyleyen Atayık, küresel çapta yaşanan yeni tip koronavirüs salgın hastalığı nedeniyle bu değerin 9 Mart tarihinde 1,680 dolar olarak arttığını söyledi. 19 Mart tarihine gelindiğinde ise ons altın değerini tekrar 1,471 olarak düşürdüğünü; 6 Nisan tarihi itibariyle fiyatın 1,677 seviyesine tırmandığını göz önünde bulundurdu.

Altın fiyatları 11 Nisan Cumartesi günü…

  • Çeyrek altının alış fiyatında 582,10 TL görülürken satış fiyatını 596, 10 TL olarak belirlemiştir.
  • Yarım altının alış fiyatında 1.160,60 TL görülürken satış fiyatını 1.191, 90 TL olarak belirlemiştir.
  • Tam altının alış fiyatında 2.038,28 TL görülürken satış fiyatını 2.079,29 TL olarak belirlemiştir.
  • Cumhuriyet altının alış fiyatında 2.110,00 TL görülürken satış fiyatını 2.142, 00 TL olarak belirlemiştir.
  • Gram altının alış fiyatında 362,50 TL görülürken satış fiyatını 596, 10 TL olarak belirlemiştir.

10 Nisan Cuma gününe dair altın fiyatlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Yatırım olarak hangi altını tercih etmeliyim?

Dünyayı kitlesel halde etkilemeye devam eden yeni tip koronavirüs salgını Dünya Sağlık Örgütü tarafından geçtiğimiz aylarda pandemi ilan edildi. Yaşanan olumsuz gelişmeler sonucunda dünya borsalarındaki paralar hızla arıyor. Deneyimli büyük yatırımcılar tarafından paraların çekildiği dönemde yatırımın yeni göz bebeği altın oldu. Parasını değerlendirmek isteyenlerin en büyük sorunu ise tercihini hangi altından yana kullanması gerektiğini bilememesidir.

Ülkemizde çeyrek altının büyük revaçta olmasının en büyük nedenlerinden biri düğünlerde baş köşe hediye olmasından kaynaklanır. Uzun vadeli yatırımlarda ise genellikle yarım altın kullanılmaktadır. Arzuya göre yatırım alanı tercih edeceğiniz altında bu seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz.