Kategoriler
Gündem

1915 Çanakkale Köprüsü için 86 adet tabliye daha taşınacak

1915 Çanakkale Köprüsü‘nün 720 ton ağırlığındaki ilk tablasının nakliye işlemleri gerçekleştirilmiş durumdayken projenin geriye kalan 86 tabliyesinin daha taşınması bekleniyor. Tabliyelerin yükleme ve taşıma işlemleri, Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği tarafından yapılıyor.

Taşıma işlemi, Kocaeli’nin Gölcük ilçesinden Çanakkale’nin Gelibolu ilçesine olurken söz konusu tabliyeler, köprü yapımından ilk olarak yerleştirilen ve köprü ayakları üzerine oturan taşıyıcı kısmı oluşturuyor.

Hareket firması tarafından yapılan açıklamaya göre taşınan tabliyelerin toplam ağırlığı, 350 adet Boeing 747 tipi uçağın ağırlığına eşdeğer durumda.

Yaklaşık 60 bin tonluk tabliye taşınacak

Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre yaklaşık 60 bin ton ağırlığındaki 86 adet tabliye daha Gölcük’ten Gelibolu’ya taşınacak. Tabliyelerin en ağırının 885,6 ton olduğu belirtilirken toplam yükün hacmininse 264 adet olimpik yüzme havuzunu dolduracak büyüklükte olduğu kaydedildi.

1915 Çanakkale Köprüsü, tamamlandığında dünyanın orta açıklığı en uzun asma köprüsü unvanını alacak.

Türkiye’nin yanı sıra Özbekistan, Kazakistan, Ukrayna, Azerbaycan, Nijer, Kenya, Dubai, Kamerun, Kenya ve Senegal gibi ülkelerde de projeler gerçekleştiren Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği, 60 yıldan uzun süredir faaliyet gösteriyor.

1915 Çanakkale Köprüsü Lapseki ilçesinin değerini arttırdı

“İnancımız tam”

Hareket Proje Taşımacılığı ve Yük Mühendisliği A.Ş. Genel Müdürü Abdullah Altunkum’un konuya ilişkin açıklamaları şöyle:

Zorlu bir projenin ilk adımını sorunsuz bir şekilde tamamladık. Gölcük’ten 2 x 8 aks 4 sıra SPMT ile mavnaya yüklenen tabliyeyi Gelibolu’da 2 x 16 aks 2 sıra SPMT ile indirilerek stok sahasına taşıdık. Projede 66’sı mega deck olmak üzere toplam 87 adet tabliye var. Bu tabliyelerin tamamını Hareket yükleyip indirecek. Hareket olarak geçen yıl da 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayak temellerini oluşturacak ağırlıkları 700-750 ton arasında değişen, 26 metre yüksekliğindeki çelik şaftlarının çelik şaftların yüklemesini gerçekleştirmiştik. Uzunluğu nedeniyle devrilme riski çok fazla olan bu taşıma işini de emniyetli bir şekilde tamamlamıştık. Bu projeyi de başarıyla gerçekleştireceğimize inancımız tam.

Exit mobile version