Kategoriler
Ekonomi

2 Nisan Perşembe Altın, Dolar ve Euro değeri

Koronavirüs hastalığının etki alanlarından biri olan altın, gün içerisinde piyasalardaki değerini belirledi. ‘Yastık altı’ yatırımın artış gösterdiği günlerde yatırımcılar hız kaybetmeden altına doğru yönünü değiştiriyor. 2 Nisan 2020 Perşembe günü Gram altın, Dolar ve Euro değişikliklerine bu yazımızda göz atacağız.

Altında son durum nedir?

Pek çok yatırımcı borsada hisse üzerinden yaptıkları yatırımları geriye çekti. Çalkantılı değerler gören küresel ekonomi olumsuz finans haberlerini beraberinde getiriyor. Yatırımcılar zarara uğramanın önüne geçmek için güvenli yatırım aracı olarak görülen altına yöneldiler. Bu sayede oluşan yüklenmeler altın verilerinde yükselişi sağladı.

Ons altında yaşanan ufak düşüşlere rağmen dolar kurundaki yükseliş altının değerini düşürmüyor. Gram altın 2 Nisan 2020 tarihi itibariyle güne 343 TL’den başladı. Genel fiyatlar baz alınarak bakıldığında en düşük gram altın 339.5 TL, en yüksek rakam ise 334.4 TL olduğu görüldü.

Ons altın ufak bir kaybın ardından 1589 dolar olarak değerini korumakta.

Dolarda son durum nedir?

Güne iyi bir başlangıç yapan gram altın yatırımcıların yüzünü güldürmeye devam ederken; dolar 2 Nisan sabahı güne düşüşle başlangıç yaptı. Doların dün 6,65 üzerinden dolar/TL olarak yükselişe geçmesi şaşırtırken bugün rakamlarda düşüş yaşandığı görüldü.

Gün itibariyle 6,68 seviyesine erişen dolara, Euro/TL 7,30 değeriyle eşlik ediyor. Amerika ve Asya borsalarında yaşanan değişimlere bakıldığında; Asya genel itibariyle karışık verilere sahip.

FED’den Merkez Bankaları için yeni destekler geliyor!

Yeni tip koronavirüs (covid-19) salgını Türkiye’de etkisini her geçen gün biraz daha arttırıyor. Bu süreçte yaşanan ekonomik gerginlikleri toparlama maksadıyla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) yeni atılımlar gerçekleştirmeye karar verdi.

Merkez Bankaları Sistemi (FED) finansal desteklerini sürdüreceğini açıklarken geri kalmış ülkelerden yardım istekleri artıyor. Bu süreç içerisinde küresel anlamda gelişmek üzere olan büyük krizin eşiğinde olduğumuz gözler önüne serildi. Böylece FED yeni adımlar atmaya karar verdiği bir sürece girmiş bulunmakta. Diğer ülkelerin Merkez Bankalarına destek vereceğini ve uluslararası finans kuruluşlarının geçici repo kaynaklarını gözeteceğini duyurdu.

Minik adımlarla başlatılan yeni karar neticesinde düşüşlerde sınır korunmuş oldu.

1 Nisan 2020 Çarşamba gram altın, cumhuriyet altını, ons altın, çeyrek altın fiyatlarına ulaşmak için tıklayınız