Kategoriler
Gündem

2019 LGS Yerleştirme sonuçları açıklandı

Bir milyondan fazla kişinin merakla beklediği LGS Yerleştirme sınav sonuçları için beklenen gün geldi. 1 Haziran 2019 tarihinde Cumartesi günü yapılan sınavdan sonra herkes sonuçların açıklanmasını beklemeye başladı. Sınav sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığınca, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki birinci yerleştirme sonuçları açıklandı.

2019 LGS Yerleştirme sonuçlarını nereden öğrenebiliriz?

Sıvan sonuçlarına Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sitesi olan http://meb.gov.tr adresinden ulaşmak mümkün. Bakanlığın, web sitesinden yayınlanan 2019 LGS tercih sonuçları yayınlandı. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın web sitesinde bugün saat 09:00’da açıklandı. Sorgulamayı E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi VBS ile yaparak sonuçlara ulaşmak mümkün olabiliyor.

2019 LGS Yerleştirme Tercih sonuçları nasıl öğrenilir?

2019 LGS Yerleştirme sınavı sonuçlarını öğrenmek için e-Okul sitesi üzerinden Veli Bilgilendirme Sistemi kısmına giriş yapmanız gerekiyor. Ardından “Resimdeki Rakamlar”, “Öğrenci TC Kimlik Numarası”, “Öğrenci Okul Numarası” yazan boşlukları sırasıyla doldurup “Giriş” butonuna tıklamanız gerekiyor. E-Okul sisteminin ikinci kısmında ise öğrenciye ait kişisel bilgilerin yer aldığı alanların doldurulması gerekiyor.