Kategoriler
Proje Haberleri

2019 öz kaynağını kullanan şirketlerin yılı olacak

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Özyurt, 2018’in ders çıkarma yılı olduğunu belirterek “Artık şirketlerin öz kaynaklarına döndüğü bir döneme giriyoruz, 2019 yılında öz kaynağını kullanan şirketler kazanacak” dedi.

Tamer Özyurt, 2018’de borcunu kontrol edebilenlerin ayakta durabildiğine dikkat çekti. Özyurt, “Gelir gider dengesini doğru yönetebilenler yoluna da daha sağlıklı devam edebildi. 2018, her sektörde olduğu gibi gayrimenkulde de ders çıkarma yılı oldu. Bundan böyle, şirketlerin de öz kaynaklarına döndüğü ve öz kaynakları bünyesinde iş yaptığı bir döneme giriyoruz. Sat-yap devri bitti. Yap-sat devri başladı. 2019 yılında öz kaynağı güçlü olan şirketler kazanacak. Türkiye ve dünya özüne, öz kaynaklarına dönecek. Çünkü son 15 yıldaki para bolluğu bitiyor. Bu durum şirketlerin de özüne dönmesine sebep olacak. Şirketlerin özüne dönmesi öz kaynakları kadar iş yapması anlamına geliyor” diye konuştu.

2018’de gayrimenkul sektörünün dibi gördüğünü ifade eden Özyurt, önümüzdeki dönem projeleriyle ilgili de bilgi verdi. Tamer Özyurt, 2020’ye kadar yeni proje açmama kararı aldıklarını dile getirdi. Özyurt, “Elimizde beş proje, 6 bin civarında yapımı devam eden konut var. Bunlar; Meydan Ardıçlı, N logo, NCadde Ottoman, NCadde Ateş Corner ve Ödül İstanbul. Toplamdaki bağımsız bölüm 6 bin seviyesinde. 2 bin 500 bağımsız bölüm satılık malımız var. Bunlar 2019 ve 2020 sonunda bitecek. Kampanyalarla stokları eriteceğiz. 2019 ve 2010’da öz kaynaklarımız ne kadar ise o oranda iş yapmaya devam edeceğiz. Öz kaynaklarımız yetmiyorsa başka bir öz kaynağı olan firmayla partnerlik yaparak işe devam edeceğiz. Banka finansmanı tercih ettiğimiz bir yol olmayacak” dedi.