Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

2021 yılı haziran ayı kira artış oranı belli oldu

TÜİK tarafından açıklanan mayıs ayı TÜEF rakamlarına göre yasal 2021 yılı haziran ayı kira artış oranı yüzde 14,13 oranında bir artış yaşandığı söylenmektedir. 2021 yılı kira artış oranları hakkında genel bilgi güncel olarak yayınlanmıştır. Konut kiralarına yapılacak maksimum zam oranları her ayın ilk haftasında Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarının içerisinde yer alacak olan son 12 aylık tüketici fiyat endeksi rakamına göre yapılmaktadır. Bu şekilde bizler her ayın zam oranını öğrenmekteyiz.

Kira Artışlarında Haziran Ayı İstatistikleri Belli Oldu

Ev sahiplerinin ve kiracılarının arasında düzenlenen 2020 birini haziran ayı içerisinde kira sözleşmesine göre yapılacaktır. Bu maksimum yasal artış oranının 3 Haziran 2021 Perşembe günü açıklanarak son 12 yılda ortalama enflasyon rakamlarına göre belirlenmiştir. Buna göre kiralara 12 aylık ortalama tüfe oranı ile yaklaşık yüzde 14,13 oranında bir artış yaşanmaktadır. Her iki tarafın da aralarında anlaşmaları halinde de bu oran farklı bir artırma gidebilir. Aynı zamanda tarafların aralarında anlaşmaları halinde haziran ayında yenilecektir. Ayrıca kira kontratlarının yasal olarak bu oran baz alınmaktadır.

2021 yılı haziran ayı kira artış oranı açıklandı 

Her ay konut kira artışlarında güncel bir değişiklik söz konusudur. Sizler detaylı bir şekilde her ay güncel bir şekilde bu oranları takip etmeniz mümkündür. Ocak 2021 tarihinde yüzde 12,28 oranında bir artış yaşandığı söylenmektedir. Şubat 2021 tarihinde yüzde 12,53 oranında bir artış gözlenmektedir. Mart 2021 tarihinde yüzde 12,81 oranında bir artış yaşandığı söylenmektedir. Nisan 2021 tarihinde yüzde 13,18 oranında bir artış olduğu gözlenmektedir. Mayıs 2021 tarihinde yüzde 13,70 oranında bir artış gözlenmektedir. Ayrıca haziran 2021 tarihinde ise yüzde 14,13 oranında artış gerçekleşerek şu anki güncel artışı öğrenmekteyiz.

Bu şekilde kira artış oranlarındaki değişiklik ve bu yılın haziran ayındaki kira artış oranlarını görmekteyiz. Haziran ayındaki kira artışını diğer aylarla kıyasladığımızda düzenli olarak ay ay bir artışın yaşandığı görülmektedir. Bu artış dolayısı ile Kira fiyatları yükselişe geçmiş ve alımda azalma yaşanmıştır. Bu şekilde her ay güncel olacak biçimde bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version