Kategoriler
Toki Haberleri

2021 Yılı TOKİ Sosyal Konut satışları başladı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilen TOKİ Sosyal Konut projeleri 2021 senesinde 100.000 kişiyi ev sahibi yapmak için hazırlanıyor. TOKİ tarafından uygun fiyatlarda satışı gerçekleştirilecek olan yeni konut ilanları yayınlandı. Çorum, Denizli, Karabük, Niğde, Rize, Van ve Zonguldak illerinde konut satışı yapılacak. Konutlara 14 bin TL’den başlayan peşinat ve 389 TL’den başlayan taksit ödemesi ile başvuru yapmak mümkün. Geçtiğimiz sene Ocak ayında başvuruları tamamlanan proje için 2021 başvuru tarihleri ise henüz belli değil. 81 ilde yer alan TOKİ Sosyal Konut projesi 100.000 konuta ev sahipliği yapıyor.

2021 TOKİ Sosyal Konut Ayrıntıları

TOKİ bu sene de düşük gelirli veya asgari ücretle çalışan vatandaşlar için ucuz fiyatlı konut sahibi olma imkanı sunmaya devam ediyor. TOKİ tarafından açık satış için 111 tanesi Çorum ilinde, 127 tanesi Denizli’de, 119 tanesi Zonguldak ilinde ve 92 tanesi Van’da bulunan 449 konut yayınlandı. Kuralı satış için ise 249 tanesi Karabük’te, 149 tanesi Niğde’de, 20 tanesi Rize’de olmak üzere 428 adet konut yayınlandı.

TOKİ tarafından satışa sunulan konutlar arasında en ucuzu ise Niğde’de bulunan ve peşinatı 14 bin TL, taksit tutarı ise 389 TL olarak belirlenen Altunhisar projesi kapsamında yer alıyor. Başvuru tarihleri ise pandemiden yüksek ölçüde etkilendi. Geçtiğimiz sene başvurular Ocak ayında tamamlanmıştı ancak şu anda son başvuru tarihi ile ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor. Başvuru tarihlerinin ilerleyen günlerde TOKİ’nin sitesinden yayınlanması bekleniyor. Emlak sektörü temsilcilerinin tahminleri ise başvuruların bahar döneminde alınacağı yönünde işaret ediyor.

Nasıl Başvuru Yapılır?

TOKİ tarafından yapılan konut satışları için başvuru TOKİ’nin sitesi üzerinden alınıyor. Konutlar için alınan başvurular ilanlarda belirtildiği üzere Ziraat Bankası veya Halkbank üzerinden ödenecek peşinat ile kabul ediliyor. Konutlar için başvuran kişinin 25 yaşının üzerinde TC vatandaşı olması gerekiyor. Başvuran kişinin konut başvurusu yapacağı il sınırları içerisinde en az 1 senedir ikamet ediyor olması gerekiyor. Ayrıca başvuruların geçerli olması için aylık hane gelirinin 2 bin 600 TL’nin altında olması ve başvuruyu tamamlayan kişinin bakma yükümlülüğü bulunan bir hanesinin olmaması şartları aranıyor.

TOKİ haberleri için tıklayınız.

Exit mobile version