Kategoriler
Emlak Haberleri

24 Ocak’ta evsiz kalan depremzedeler 341 konutun sahibi oldu

24 Ocak’ta meydana gelen büyük depremin ardından konutsuz kalan Elazığlı depremzedeler, yıkılan konutlarının yerine başlatılan projeleri yakından takip etti. Afetin yol açtığı yıkımın izlerini kentten silmek isteyen yetkililer, 30 Aralık 2020 tarihinde 341 konutun hak sahiplerini kura yöntemiyle buldu.

24 Ocak’ta gerçekleşen depremin yıkıcı etkisi

Elazığ’da bu yılın Ocak ayında meydana gelen 6,8 şiddetindeki büyük depremde evleri yıkılanlar için yeni konut projeleri başlatılmıştı. İnşaat sürecinin bitirildiği konutlarda teslim sürecine geçiş yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 341 konut için kura gerçekleştirdi. Buna göre; 30 Aralık 2020 Çarşamba günü, Gümüşkavak ve Aksaray mahallelerinde konumlanan 486 konutun 341’i için Elazığ İl Özel İdaresinde kura töreni düzenlenmiştir. Tören öncesi konuşma yapan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 24 Ocak’ta merkez üssü Sivrice ilçesi olan, 41 kişinin hayatını kaybettiği depremde konutsuz kalanlara destek verildiğini açıkladı. Yırık, “Bakanlık tarafından depremzedelerin barınma ihtiyacını karşılamak amacıyla başlatılan çalışmalar, planlama ve inşaat çalışmaları aşamasında önemli gelişmeler kaydetti” dedi.

2 bini aşkın konutun teslimi yapılacak

Törende açılış konuşmasını üstlenen Vali Erkaya Yırık, bugüne dek 2 bin 517 adedi bulan konut çalışmalarında sona gelindiğini aktardı. Kura çekilişleri ile vatandaşlara teslim edilen konutlardan 42’si Gümüşkavak, 299’u ise Aksaray Mahallesi’nde yer alıyor. Toplam sayının 341 hak sahibine denk düştüğünü söyleyen Yırık, kura çekilişleriyle teslimlerin adresini belirleyeceklerini ifade etti. Devlet tarafından yapılan konutların son derece modern ve depreme dayanıklı olması için yapılan proje tasarımları; deprem genelgesine uygun, çevre donatıları ve yeşil alanlarıyla güçlendirilmiş konut projelerini yaşama kazandırıyor. Asansörü, parkı ve oyun alanlarıyla donanımı arttırılan yapılar, insanların mutlu mesut yaşayacakları bir ‘yuva’ haline dönüşmüştür.

Elazığ sallanmaya devam ediyor

Geçtiğimiz gün Elazığ’da gerçekleşen 5,3 büyüklüğündeki deprem 24 Ocak’ta gerçekleşen depremi hatırlattı. Deprem kuşağı Türkiye’de tehlikenin her geçtiğimiz saniye daha da artıyor olması deprem yönetmeliğine uygun konut projelerinin önemini arttırıyor. Konuya ilişkin konuşan Yırık, “Pazar günü saat 09:37’de meydana gelen depremde Elazığlı hemşerilerimize geçmiş olsun dileğimi iletiyorum. Deprem sonrasında orta hasarlı yapıya dönüşen alanlarda yeni bir tarama daha gerçekleştireceğiz” dedi. Vatandaşların hala tehlike yaratan yapılarda oturum sağladıklarından söz eden başkan, durum değerlendirmesi yaparak yapıların risk durumunu gözeteceklerini açıkladı. Ekipler tarafından başlatılan 3 günlük tespit çalışmasının kaldığı yerden devam ettirildiği süreçte yaşanan mağduriyetler tamamen ortadan kaldırılacak. Bu nedenle gerekli çabayı gösterdiklerini belirten vali Erkaya Yırık, “Devletimizin imkanları vatandaşlarımızın hizmetindedir” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Exit mobile version