Kategoriler
Proje Haberleri Toki Haberleri

3 bin konutun teslimini gerçekleştiren TOKİ, depremzedelere sahip çıkıyor

3 bin konut Elazığlı depremzedelere teslim edildi. 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen büyük depremin ardından konutlarını kaybeden pek çok insan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen müjdeli haberi bekliyordu. Çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü hasarlı ilçelerde kaba inşaatların çoğunlukla tamamlandığı bilgisine ulaşılırken, anahtar teslimlerini alan şanslı kesim kışı sıcak yuvalarında geçirecekler.

3 bin konutta anahtar teslimi

Elazığ’da 24 Ocak’ta meydana gelen ve merkez üssü Sivrice ilçesi olduğu tespit edilen 6.8 şiddetindeki depremin yıkıcı etkisi hâlâ geçmiş değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan tespit çalışmalarının kentin belirli noktalarında sürdürüldüğü Ocak ayı, yeni konut projelerinin haberiyle sonlanmıştı. Bu esnada depremzedelerin kışı soğukta geçirmemesi adına yardımlar yapılırken, salgın hastalığın patlak verdiği Türkiye’de çalışmalara ara verilmedi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), yapmış olduğu son duyuruda anahtar teslimlerini 3 bin konut için yapacağını aktarmıştır. Kura çekilişi ile belirlenen hak sahiplerine teslim sürecini başlatan TOKİ, depremzedelerden hayır duaları almaya devam ediyor.

Depremzedelerden heyecanlı bekleyiş

Devlet tarafından yapılan yardımlar barınma, gıda ve daha birçok ihtiyaçların karşılanmasıyla sürdürülmektedir. Ancak esas çalışmaların yeni konut projeleri olduğu bildirilirken, TOKİ tarafından yürütülen yeni konut inşaatları kentin belirli noktalarında artışa geçti. Evlerine kavuşmayı bekleyen depremzedeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde sağlıklı ve dayanıklı bir konuta sahip olacakları için heyecan duyuyorlar. Özellikle Abdullahpaşa, Mustafapaşa, Karşıyaka, Sürsürü, Bizmişen ve Yemişlik sakinleri tarafından beklenen güzel gelişmeler, kentin 10 ayrı noktasındaki ilçe sakinlerini ilgilendirmektedir. 2021 yılına sarkan yeni konut projeleri TOKİ tarafından toplamda 20 bin konut inşasıyla sonlanacak.

Soğuklar gelmeden ev sahibi oldu

Sabah gazetesinin yapmış olduğu habere göre; Sürsürü Mahallesi’nde ailesiyle birlikte oturum gören Mustafa Temizer isimli vatandaş anahtar sahibi olan şanslı kesimden birisi. Soğuk havaların bastırmadan evini teslim aldığını söyleyen Temizer, “2020 yılı iyi geçmedi. Deprem oldu. Depremden sonra salgın hastalık çıktı. Devletimizden Allah razı olsun. Bizi ev sahibi yaptılar. Depremden sonra bir yıl içinde evlerimizi yapıp bize teslim ettiler. Biz de çok şükür yeni evimize oturuyoruz. Allah rahatlıkla oturmamızı nasip etsin” şeklinde konuşmasını devam ettirdi.