Kategoriler
Emlak Haberleri

3 kamu bankasından düşük faizli İmar Barışı kredisi

İmar Barışı sürecinin başlaması ile vatandaşın yoğun ilgisi başlamış oldu. Talebin yoğun olması üzerine bir çok banka İmar barışı ile ilgili kredi vermeye başlamıştı. Şimdi ise 3 kamu bankası olan Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank imar barışı ile ilgili daha düşük faizli kredi vermek için çalışmalara başladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile ortak bir çalışma başlatan üç kamu bankası Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, Yapı Kayıt Belgesi almak isteyen vatandaşlar için düşük faizli ihtiyaç kredisi verecek.

8 Haziran 2018 tarihinde başlayan ve 31 Ekim 2018 tarihine kadar devam edecek olan İmar Barışı sürecinde Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank, 60 ay vade ve yüzde 1,33 faiz oranından başlayan kredi imkanı sunulacak.

Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ortaklığında başlatılan düşük faizli İmar Barışı Kredisinde faiz oranları ve vade seçenekleri ise şöyle 20 bin TL’ye kadar kredi için yüzde 1,33 faiz, 20 bin ile 100 bin TL arası yüzde 1,48 faiz, 100 bin TL ve üzeri kredi kullanılması durumunda ise yüzde 1.65 faiz oranı uygulanacak.