Kategoriler
Ekonomi Gündem

30 Ağustos döviz kurları

Piyasalar ABD ile Çin arasındaki ticari gerginliğe ve İngiltere’den çıkabilecek anlaşmasız Brexit ihtimaline odaklanırken dolar/TL bugüne 5,85 seviyesinin biraz altında başladı.

Önümüzdeki Pazartesi günü açıklanacak 2’nci çeyrek büyüme verisi ile Salı gününe ait enflasyon verileri piyasalar tarafından izlenecek.

Önceki günlerde düzelerek yönünü 5.80 seviyesinin altına çeviren son zamanlarda ciddi bir değer kaybı yaşayan lira, gelişmekte olan ülkeler arasında en iyi performansı gösteren para birimi oldu.

ABD ile Çin arasındaki ticari gerginliklere paralel olarak doğan endişeler Pazartesi günün likidite piyasada lirada zarar-kes (stop-loss) emirlerinin uygulanmasıyla lira karşısındaki dolar 6,47 seviyesine yükselip düşüş sergilemişti.

Analistler, Türkiye ekonomisine olan güvensizliğin lirayı daha kırılgan kıldığını; küresel risk iştahı ve Türkiye’ye yönelik algının hâlâ bozuk olması sebebiyle liraya olan baskının devam edebileceğini söylüyor.

Bankacılar ise dolar kurunda 5.75 seviyesine kadar olabilecek bir düşüşün düzeltme hareketi olarak görülmesi gerektiğini ifade ederken 5.85 seviyesinin ise önemine dikkat çekiyor.

Piyasalar ABD ile Çin arasındaki ticari gerginliklerinden doğan endişelerin ve anlaşmasız Brexit ihtimalinin etkisi altındayken ülkemizde 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bugün piyasalar kapalı durumda.

Bugünkü döviz kurları

Bugün saat 11.00’den itibaren dolar 5,84 liradan, euro 6,45 liradan, İngiliz sterlini ise 7.12 liradan işlem görüyor.

ABD ile Çin arasındaki ticari gerginliklerden doğabilecek küresel durgunluk endişeleri ve Birleşik Krallık yönetiminden çıkabilecek anlaşmasız Brexit kararı, yatırımcıları güvenilir bir alana yönlendiriyor.

İngiltere Kraliçesi Elizabeth, parlamentoyu askıya alma planını onayladı.

Brent Petrolün fiyatında düşüş gerçekleşti

Brent petrolün varil fiyatı dün 60,50 dolara çıktıktan sonra günü 60,38 dolardan tamamladı. Önceki kapanışa göre yüzde 0,50 azalan brent petrolün varil fiyatı bugün 60,20 dolardan işlem görmeye başladı.

Florida kıyılarında kasırga tehlikesinin ortaya çıkmasının yanı sıra ABD ile Çin arasında yeni ticaret görüşmelerinden gelecek yeni belirtilerin oluşmasıyla, Brent petrolün varil fiyatı 60 doların üzerinde dolaşmasına sebep oldu.