Kategoriler
Toki Haberleri

50 bin Toki konutları başvuru şartları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek olan ve toplam 50 bin konuttan meydana gelen projeler için başvurular başladı.

Başvuruların 06 Mart 2019 Çarşamba günü başladığı 50 bin konutluk projelerde başvuru süresinin 19 Nisan 2019 tarihlerinde sona eriyor. Projede 2+1 ve 3+1 olmak üzere iki tip daire seçeneğine yer veriliyor.

Başvuru şartları neler?

50 bin konutluk projelere başvuru yapacak olan vatandaşların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması gerekiyor. 2+1 tipindeki dairelere başvuru yapmak isteyen vatandaşların projenin bulunduğu ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak şartı ile ikamet ediyor olması gerekiyor.

Daha önceden Toplu Konut İdaresi tarafından hayata geçirilen konut projelerinden birinden daire sahibi olmamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması gerekiyor.

Kişinin kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir dairenin (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması gerekiyor.

Alt gelir grubuna ait dairelerde aylık hane halkı geliri olarak en fazla net 4.500 TL, İstanbul’da yaşayanlar için ise en fazla net 4.800 TL gelire sahip olması gerekiyor. 2+1 tipindeki dairelerden satın almayı düşünenler yapacakları başvuruda 25 yaşını tamamlamış olması gerekirken, 3+1 tip dairelere başvuruda bulunanların ise 18 yaşını tamamlamış olması gerekiyor.

Ayrıca, bir hane halkı adına, tek başvuru yapabileceği için kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuklarının adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilinecek.

“50 bin Toki konutları başvuru şartları” için 2 yanıt

Eşim engelli o baş vurur yapsa olumlu cevap gelirmi acaba birde benim adıma firma var bana ait sorun olur mu

Yorumlar kapatıldı.