Kategoriler
Emlak Haberleri

522 deprem konut projesi vaktinde teslim edilecek

Türkiye’nin Arnavutluk’a vadettiği 522 deprem konut projesi vaktinde teslimi yapılacak. Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Yörük konu hakkında açıklamalarda bulunmuştur. Yörük, “Şu an 522 konutun hemen hemen yüzde 90’nın kaba inşaatı tamamlanmıştır. Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Murat Ahmet Yörük, Türkiye’nin Arnavutluk’a vadettiği ve ülkenin Laç şehrinde inşası devam etmektedir. Ayrıca Yörük, 522 deprem konutunun şantiyesini ziyaret etmiştir. 7 ay içinde çalışmaların yüzde 80’inin tamamlandığını söylemiştir. Ayrıca konutların hemen hemen yüzde 90’nın ise kaba inşaatının tamamlandığını belirtmiştir. Ayrıca konutların depremzedelere vaktinde teslim edileceğini duyurmuştur.

“522 deprem konut projesi bitmek üzere”

Murat Ahmet Yörük inşaatı yakından takip etmektedir. Ayrıca ziyareti esnasında basın açıklamasında bulunmuştur. Yörük, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla konutların temel atma töreninin Aralık ayında gerçekleştiğini belirtmiştir. Bunun yanı sıra 7 ay içinde çalışmalarının yüzde 80 tamamlandığını bildirmiştir. Büyükelçi Yörük, Erdoğan’ın talimatlarıyla inşa edilmekte olan konutların, doğal afet veyahut olağanüstü ciddi bir sorun olmadığı taktirde Ağustos sonu veya Eylül’ün  başında depremzedelere teslim edileceğini belirtmiştir. Ayrıca Yörük, konutların kaba inşaatının büyük oranda tamamlandığını bildirmiştir. Üstelik iş yerlerinin inşaatının da süratle devam ettiğini belirtmiştir. Yörük, “Gördüğüm kadarıyla şu an 522 deprem konut projesi hemen hemen yüzde 90’nın kaba inşaatları tamamlanmış durumdadır.

Ayrıca şantiye sorumlumuz Servet Bey’in açıklamalarına göre, konutların ince inşatları da bir yandan başlamış durumdadır. Aynı şekilde arkamızda görmüş olduğunuz alışveriş merkezi inşaatına da başlanmıştır. Üstelik bir hayli yol kat edilmiştir.” ifadelerini kullanmıştır. Üstelik inşası süratle devam eden projenin, Türkiye müteahhitlik sektörünün ve Türkiye inşaat firmalarının inşaat teknolojilerinde ne kadar uzman, ne kadar gelişmiş ve dünya çapında bir şöhrete sahip olduğunun da bir göstergesidir. Yörük, göstermiş oldukları çabaları ve üstün çalışma tempolarından dolayı Şantiye Sorumlusu Servet Birgören’e ve şantiye çalışanlarına teşekkürlerini dile getirmiştir.

Albayraklar İnşaat şirketinin Şantiye Sorumlusu Servet Birgören, TOKİ’nin Laç şehrindeki konut inşaatı hakkında açıklamalarda yapmıştır. Birgören, Yörük’e projeyi takip etmesi ve şantiyeye ziyaretinden dolayı teşekkürlerini dile getirmiştir. Ayrıca, Türkiye’nin Arnavutluk’a verdiği en büyük desteği olan 522 deprem konut projesi bitmek üzere olduklarını ifade etmiştir. Birgören, “Teknik olarak uzun ve güç bir süreçten geçtik. İnşallah projenin sonuna yaklaştık. Allah’tan bir mani olmazsa Ağustos sonunda projeyi teslim etme gayesindeyiz.” şeklinde konuşmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version