Kategoriler
Gündem Sağlık SonDakika

6 Eylül Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu: 1.673 vaka 56 vefat

5 Eylül Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu yayımlandı. Tablo’ya göre 99 bin 497 teste karşılık bin 673 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 56 kişi daha yaşamını yitirdi. Yeni iyileşenlerin sayısı ise 984.

Test sayısı 7 milyon 682 bin 697 olurken vaka sayısı da 278 bin 228’e tırmandı. Koronavirüs hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 6 bin 620’ye çıktı. Vakalar arasındaki zatürre oranı da düne göre değişmedi. Vakaların pnömoniye dönüşme oranı yüzde 7.5 seviyesinde.

Virüse yakalanan 250 bin 92 kişinin iyileştiği kayda geçti.

Aktif vaka sayısı 21.5’i geçti

Bakanlık tarafından yayımlanan 5 Eylül Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu ile beraber aktif vaka sayısı 633 kişi daha artarak 21 bin 516’ya yükseldi. Dün, mevcut vaka sayısındaki artış, 538’di.

Öte yandan 15 kişinin daha durumu ağırlaştı. Durumu kritik olan Kovid-19 hastası sayısı bin 91 kişiye yükseldi. Dünkü artış, 35 kişiydi.

Bakan Koca: Sevdiklerimiz için tedbirlere uymak zorundayız

Sağlık Bakanlığı tarafından 5 Eylül Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu yayımlanırken verileri değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün, sosyal medya üzerinden yurttaşlara yönelik tedbir çağrısını yineledi.

Tedbir için yasal önlemlere gerek olmadığına ve salgınla mücadele konusunda bireysel inisiyatifin yeterli olacağına işaret eden Bakan Koca “Sevdiklerimizi korumak için tedbirlere uymak zorundayız. Bu zorunluluk her birimiz için kimsenin bizi zorlamadan uymamız gereken bir ödevdir. Ancak birlikte mücadele ederek virüsü yenebiliriz. Gücümüz birlikte tedbirlere uymakta.” sözlerini kaydetti.

Aile hekimlerinin maaşı kesilmeyecek

Öte yandan aile hekimlerinin maaşı kesilmeyecek. Ayrıca, hasta takibi yapan sağlık çalışanları, üç ay boyunca ek ödeme alacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Öte yandan salgın nedeniyle görev yapamayan aile hekimlerinin maaşı artık kesilmeyecek. Öte yandan hasta takibi yapan sağlık çalışanlarına üç ay boyunca ek ödeme yapılacak.

Fahrettin Koca, Twitter hesabından “Salgından etkilenerek görev yapamayan aile hekimleri ile aile sağlığı çalışanlarının maaşlarından artık kesinti yapılamayacak. Ayrıca COVID-19 hasta takibine göre 3 ay süreyle ek ödeme verilecek. Emeklerinin kıymeti karşılıksız olan sağlık çalışanlarımıza hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Taşınmaz Haber