Kategoriler
Toki Haberleri

6 Millet Bahçesi Afyonkarahisar’da yapılacak

Çevre ve şehircilik bakanı olan Murat Kurum bu konu hakkında bir açıklamada bulunmuştur. Afyonkarahisar’a 6 millet bahçesi yapımı gerçekleştirileceği duyurulmuştur. 2023’e kadar her ilde en az bir millet bahçesini vatandaşlara armağan edeceğini belirtmiştir. Kadim kültürümüzün birlikte yaşam geleceğimizin bu büyük parklarda bu güzel millet bahçelerinde yaşatacaklarının altının çizmiştir. Son 19 yılda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde merkez alan medeniyet ve kültürü yansıtan şehirler için tarihi adımlar attıklarını ifade eden bu kurum Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile birlikte hükümet sistemine uygun olarak 81 ilde 50 yılını hatta 100 yılını planladıklarını belirtmiştir. Bu planlrı hazırlamak için projelere hızlı bir şekilde pandemi sürecinin engel olduğunu söylemiştir. Ancak buna rağmen hiçbir şekilde duraklama yaşatmadan yürütmeye gayret gösterdiklerini de belirtmiştir.

57 Millet Bahçesi Vatandaşa Sunulmuştur

Afyonkarahisar’ın Türkiye büyümesinde de büyük pay sahibi olmuş şehirlerden biri olduğunu vurgulayarak kurum bazı açıklamalarda bulunmuştur. Şehirlerin bugüne kadar ulaştırmadan sağlığa, eğitimden, turizme, tarımdan çevre ve şehirciliğe kadar yaklaşık 35 milyarlık bir yatırım söz konusu olduğunu söylemiştir. Ayrıca bakanlık olarak bu yatırımların 7 milyar lirasını gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşadıklarının altını çizmiştir. İşte bugün de hep birlikte kentsel dönüşüm müjde haberi vermeyi hedeflenmekte olduğunu söylemiştir. Bir yandan da Türkiye’nin yeşil alan miktarını çoğaltmak isteklerinden biri olduğunu söylemiştir. Türkiye’nin yeşil miktarını en çok artıran illerden biri olan Afyonkarahisar’a 3 millet Bahçesi’nin haberini vermiştir. Şu ana kadar 57 millet bahçesinde bitirdiklerini ve vatandaşların sunulduğunu söylemiştir. 264 millet Bahçesi’nin yapımına daha devam ediliyor.

Bedeli 150 Milyon Lira Olan Afyonkarahisar’a 6 Millet Bahçesi yapılıyor

Kurum, Afyonkarahisar’ın doğal kaynaklarını daha çok arttırmak ve yeşillikleri şehrin dört bir yanına sarmak amacıyla yaptıkları millet bahçesi hakkında açıklama yapmıştır. Afyonkarahisar’ın çevrecilik açısından bakıldığında modern ve ileri düzeyde olduğunu belirtmişlerdir. Yeni millet bahçeleri ile bu yeşil alanları artıracağını ve şehirli daha çok güzellik katılacaklarını vurgulamışlardır. 6 millet bahçesini yenilerini ekleyerek şehre tam 1 milyon metrekare alanında yeşil alan kazandırmayı hedeflemektedirler.

Bu şekilde Afyonkarahisar’a yapılacak 6 millet bahçesi haberini açıklayabiliriz. Aynı zamanda daha detaylı bilgi alarak Afyonkarahisar’a yapılan bu millet bahçeleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version