Kategoriler
Emlak Haberleri

6 şirketin sözleşmeleri Katılım Evim ve İmece Evim’e devrediliyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nca (TMSF) 21 şirketten 6 şirketin sözleşmelerinin, Katılım Evim ve İmece Evim’e verileceği açıklaması geldi. BDDK ve TSMF’nin internet sayfalarında yayınlanan açıklamada, BDDK ve TMSF’nin 4 aydır uğraştıkları çalışmalar sonucunda, tasarruf finansman firmalarının yaptığı sözleşmeler sebebiyle tasfiye aşamasının 10 seneyi geçeceği söylenirken, çalışmalarına devam eden iki şirketin isteklerinin kabul edildiği açıklanmıştır. Aynı zamanda “Buna göre, tasfiye durumundaki 21 şirketten 6 şirketin sözleşmeleri Katılım Evim ve İmece Evim firmalarına devredilecektir.” Sözleri kullanılmıştır.

Katılım Evim ve İmece Evim firmalarıyla anlaşma

BDDK ve TMSF’nin çözüm için sunulan çok taraflı çalışmaların neticesinde firmalarla mevcut koşullarda tasarruf sahipleri için olabilecek en iyi durum olarak, var olan sözleşmeleri üzerlerine almaları hususunda anlaşmışlardır.Ayrıca anlaşmada Birevim firmasınınsa daha önce Çözüm Tasarruf firmasını üzerine almasına onay verdiği yazmaktadır.

Açıklamada şunlarda yer almaktadır: “Tasarruf finansman piyasasına duyulan güvenin tekrar tesis edilmesi ve tereddütlerin giderilmesi adına büyük özveri sunan iki firma arasındaki anlaşma vasıtasıyla, tasfiye durumundaki 21 şirketten 6 tanesinin müşterileri, senelerde beklemeden, en az hasarla ev ya da otomobil sahibi olabilecektir. Devir anlaşmalarının TMSF ve BDDK kurullarında onaylanmasının sonrasında, ayrıntılar TMSF, BDDK ve firmaların internet sayfasından önümüzdeki günlerde duyurulacaktır. Tasfiye uygulamaları devam eden 21 firmanın ortakları ve kanuni temsilcileriyle alakalı 6183 sayılı kanun gereğince takipler kesintisiz sürdürülecektir. BDDK ve TMSF tarafından, geride kalan 15 firmayla alakalı etkin ve yoğun çalışmalara devam edilmektedir.”

Diğer ihaleler için tıklayınız…