Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

7 bankadan kredi faiz oranları indirim kararı

Konut, taşıt ve bireysel faiz oranlarını indirmeye başlayan bankalara 7 banka daha katıldı. İş Bankası, Akbank, Garanti Bankası, TEB, Denizbank, Finansbank ve Yapkredi kredi faiz oranları indirim kervanına katılan 7 banka oldu. Kredi çekme düşüncesi olanlar ise güncel kredi faiz oranlarındaki son durumu sorguluyor.

Konut kredisi, satın alınacak evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından veriliyor. Kredinin vadesi ise sabit  kredi faiz oranları ile 5 ila 30 yıl arasında değişebiliyor. İşte bankaların kredi faiz oranları.

ZİRAAT BANKASI FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99

HALKBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99

VAKIFBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 0.99

İŞ BANKASI FAİZ ORANLARI

Ev kredisi: 1.17

DENİZBANK FAİZ ORANLARI

Mortgage: 1,99

TEB FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.15

AKBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.17

FİNANSBANK FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.57

YAPIKREDİ FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.36

GARANTİ BANKASI FAİZ ORANLARI

Konut kredisi: 1.26

Konut kredisi alabilmek için gerekli belgeler

Konut kredisi, satın alınmak istenen evin teminat altına alınması koşuluyla bankalar tarafından verilen bir kredi türüdür. Kredinin vadesi genellikle sabit faiz oranlarıyla 5 yıl ila 30 yıl arasında değişebilir.

Uzmanlar, satın almak istediğiniz evin değerini saptadıktan sonra, evin değerinin dörtte birini peşinat olarak vermeniz gerekir. Yasalar gereği, saptanan ekspertiz değerinin yüzde 70-75’ine kadar konut kredisi verebilmek mümkündür. Evin kalan ücreti için ise peşinat gereklidir. Sözleşme süresince belirlenmiş olan faiz oranı ve vade üzerinden aylık olarak ödemeleri gerçekleştirebilmek mümkün.

Kredi başvurusu ön onay aldığında gerekli belgelerle bankaya gitmeniz gerekir. Konut kredisi için nüfus cüzdanı, ikametgah ve gelir beyanı olmak üzere üç temel belge istenir. Düzenli bir geliriniz varsa başvurunuzun onaylanması ihtimali oldukça yüksektir.