Kategoriler
Gündem

ABD Başkanı askeri personeli devreye soktu

ABD Başkanı Donald Trump, siyahi bir vatandaşın ölümü ardından başlayan protestoların Amerika üzerindeki tüm eyaletlere yayılmasının ardından sessizliğini bozdu. Yeni tip koronavirüs (covid-19) salgın hastalığı ile son iki aylık süreçte işsizlik sorunuyla yüzleşen 60 milyon kişinin de özellikle protestoların artış göstermesine neden olduğu düşünülüyor.

Fitili ateşleyen George Flody’un ölümü oldu

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) üzerinde siyahi vatandaşlara yapılan eşitsizlik George Floyd ile yeniden gün yüzüne çıktı. Dolandırıcılık suçlaması ile tutuklanan Floyd üzerinde ABD polisi orantısız bir güç uygulamış ve nefessiz kalarak yaşamının sonlanmasına neden olmuştu. Son sözlerinin “Nefes alamıyorum” olduğu talihsiz adamın görüntüleri hızla ABD ve daha sonra tüm dünya üzerinde yayıldı. Siyahi vatandaşların yaşanan korkunç olayı proteste amacıyla Mineeapolis’te başlattığı protesto yalnızca iki günde tüm Amerika’nın ayaklanmasına neden oldu. Katil polisin soruşturma kapsamında evinde tutulduğu süreçte Floyd aracılığıyla başlayan protestoların artışı eski polisin hapse gitmesini sağlamıştır. Ancak tüm bu yaşananlar giderek dozajını arttırarak, polis-vatandaş çatışmasına sahne oldu. Mineapolis üzerinde tüm dükkanların camları yerlere indirilirken, olayın amacından sapan kişilerin hırsızlık yaptığı görülmekte. Polis merkez binasının dahi yakıldığı sürece ilişkin ABD Başkanı Donald Trump hakkında önemli iddialar ortaya çıktı.

ABD Başkanı hakkındaki iddialar İngiltere’ye uzanıyor

Ünlü hacker grubu Anonymous tarafından paylaşılan belgelerde ABD Başkanı Donald Trump’ın pedofili suçuyla yargılandığı belirtiliyor. Yakın zamanda belgeseli Netflix üzerinde yayımlanan pedofili sapık, iş adamı Jeffrey Epstein ile yakın ilişkisi bulunan başkanın, aynı zamanda bu kişiyi hapiste öldürttüğü iddiasıyla dünya gündemine oturdu. İngiltere üzerinde desteklerin ortaya çıktığı görülürken, hacker grubu tarafından paylaşılan bir diğer iddia İngiltere Kraliçesi Elizabeth’in başını ağrıtacağa benziyor. Prenses Diana’nın ölümünün kraliyet ailesi tarafından yaptırıldığını onaylayan Anonymous grubu, bu durumun Prens Charles’ın bir pedofili olduğu nedeniyle yaşandığı belirtildi. İddiaya göre, Prenses Diana önemli belgeleri saray üzerinden kaçırmış ve bunu öğrenen kraliyet ailesi prensesin sonunu getirmiştir.

En göz alıcı iddialardan bir diğeri ise işin ucunun ünlü manken Naomi Campbell’a dayanması oldu. Ünlü mankenin pedofili aracısı olduğu söylenirken, duruma ilişkin herhangi bir cevap gelmedi.

Elinde İncil ile kiliseye doğru yola çıktı

Ülkede yaşanan şiddet olayları karşısında ağır silahlı personelin müdahale edeceğini söyleyen ABD Başkanı, durumu “iç terör” olarak değerlendirdi. Ülkenin kanunlarını korumak adına yemin ettiğini belirten Trump, George Floyd’un gaddarca öldürülmesinden haklı olarak rahatsız olan Amerikan vatandaşları için sözünü tutacağını dile getirmiştir. Yönetimin Floyd ve ailesi adına adaleti sağlamak için görevlendirileceğini belirttiği gibi artan şiddet eğilimleri karşısında da sessiz kalmayacağını da sözlerine ekledi. Ayrıca eyalet valilerinin yaşanan şiddet protestoları karşısında zayıf kaldığını belirten Başkan, “mevcut tüm federal, sivil ve askeri kaynakları, yağmaları, yakıp yıkmaları bitirmek ve kanunlara uyan Amerikan halkının haklarını korumak için seferber ediyorum.” dedi.

Trump, Beyaz Saray konuşmasının ardından mevcut konumu üzerinden elinde İncil ile yola çıkmış ve yakındaki St. Johns Kilisesi’ne yürümüştür. Kilise üzerinde kısa süre bekleyen ABD Başkanı, geniş güvenlik önlemlerinin eşliğinde Beyaz Saray’a geri döndü. Canlı yayınlanan yürüyüşün diğer bir kısmında ise protestocular üzerinde göz yaşartıcı gaz ile müdahale olduğu biliniyor.