Kategoriler
Ekonomi

ABD koronavirüsüne karşı yer altı konutları inşa ediyor

Dünyada etkisini giderek şiddetli bir hale dönüştüren koronavirüs (covid-19) salgını ABD vatandaşlarının önlemleri arttırmasına neden oldu. Avrupa’da çekilen market yağmalama ve stokçuluk görüntüleri gergin ortamı arttırıyor. Bu sırada Amerikan halkı kendi önlemini almaya başladı. 

Koronavirüs salgını zenginlere yeni çözüm yolları getirdi

Dünya Sağlık Örgütü’nün (Who) yapmış olduğu açıklama sonucunda pandemi ilan edilen hastalık, mutasyona uğramaya devam ediyor. Toplamda 40 çeşidi bulunduğu söylenen virüs, bilim adamlarının çalışmaları hızlandırmasına neden oldu. Ancak bu süreç içerisinde dünya nüfusunda büyük değişimler söz konusu olacağı ön görülüyor.

Bu sırada tüm dünyayı etkisi altına alan salgına karşı, ABD’nin zengin vatandaşları kendi önlemini almaya başladı. Soğuk savaş günlerini anımsatan çözüm yolları, özellikle kendileri için yaptırdıkları yeraltı sığınaklarıyla dikkat çekiyor.

Yeni girişimciler ortaya çıktı

ABD vatandaşları özellikle salgın hastalığın ortaya çıkardığı kaos ortamına yeni senaryolar ekliyor. Olacak herhangi bir istilaya karşı silahlanmaya başlayan kişiler, evlerinde koleksiyon oluşturdu. Bu sırada zenginler salgın süreci atlatılana kadar özel evlerine yerleşmeye karar verdi. Bu evlerden en popüler olanı, kendileri ve ailelerinin rahatlıkla yaşayabileceği yer altı lüks konutları olarak biliniyor.

Bu özel olarak üretilen konutlar gizli kapılara, kurşun geçirmez camlara ve kaçış tünellerine sahip. Zenginlerin lüks yaşamdan geri kalmaması adına içerisine sauna, fitness salonu, bilardo salonu, yüzme havuzu ve otopark eklenebiliyor. En ucuzu 8 milyon dolardan başlayan evlerin alıcısı gün geçtikçe artıyor.

Zenginler salgın hastalıktan kaçıyor

Pek çok kişi geçtiğimiz günlerde salgın hastalıktan kaçmak için özel ada satın alan ünlü futbolcu Ronaldo’nun izinden gidiyor. Özel jetleri ile adalara veya yaptırdıkları sığınaklara doğru yola çıkan zenginler; ayrıca özel doktorlarından bağışıklık sistemini güçlendirmek için intravenöz vitamin takviyeleri almaya başladılar. Tek kullanımı 350 euro fiyatına sahip vitaminlere talep gün geçtikçe artıyor.