Kategoriler
Emlak Haberleri

ABD’de konut fiyatları en hızlı artışını yaşıyor

ABD’de konut fiyatları açısından gösterge olarak kabul edilen S&P CoreLogic Case-Shiller endeksi Nisan ayında yüzde 14,6 oranında artış yaşamıştır. 1988 yılından bu yana yaşanan en yüksek artış olarak belirlenmiştir. Dünyanın farklı yerlerinden gelen konut fiyatlarına yönelik göstergeler güncel olarak artmaya veya azalmaya devam etmektedir. İngiltere’nin ardından Amerika’dan gelen verilere göre ABD’de konut fiyatları en hızlı artışını yaşıyor.

ABD’de konut fiyatları artıyor

ABD’de S&P CoreLohic Case-Shiller endeksini sandığı yıllık verilerini ortaya koymuştur. Bu verilere göre yüzde 14,6 oranında artış yaşandığı belirlenmiştir. Bu artış 1988’de kadar olan verilerin en hızlı yıllık artışı olarak belirlenmiştir. Mart ayının endeksinde yüzde 13,2 oranında artış yaşadığı bilinmektedir. Aynı zamanda 12 ayın endeksi artış hızları detaylı bir biçimde incelenerek güncel olarak takip edilmektedir. Düşük kredi oranları ve banliyödeki evlere gösterilen taleple birlikte arzında daralması ile fiyatların yukarı yönde ilerlediği görülmektedir.

İngiltere’de konut fiyatları en hızlı artışını yaşıyor

Birleşik Krallıkta konut fiyatlarının artışı 17 yılın zirvesinde yükselmiş vaziyettedir. Güncel olarak takip edilen konut fiyat artışları bu sene oldukça yükseliştedir. Nationwide Building Society verilerine göre ülkedeki konut fiyatları Haziran’da yıllık olarak yüzde 13,4 oranında artış yaşanmıştır. Böylelikle konut fiyatları Kasım 2004’ten bu yana hızlı bir artış yaşadığı söylenebilir. Aylık bazda bakıldığında ise konut fiyatları yüzde 8 ile 7 oranında artış kaydettiği görülmektedir. Bu elindeki ortalama fiyat bakımından 254 bin sterlin seviyesine ulaşmıştır. Ülkedeki konut fiyatlarında aylık olarak farklı bir yükseliş gerçekleştiği görülmektedir.

Bu şekilde konut fiyatları bakımından güncel olarak ülkelerdeki artışlar hakkında bilgi sahibi olunabilir. Güncel olarak da bunu takip etmek mümkündür.

Daha fazla güncel haber için tıklayınız…

Exit mobile version