Kategoriler
Gündem

Abdulkadir Selvi: Tünelin ucunda ışık göründü

Yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadelede normale dönüşün mayıs ayının son haftasında başlanacağı öngörülüyor.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, normalleşmenin ne zaman başlayacağına ilişkin fikirlerini paylaştı. Selvi, “Mayıs ayıyla birlikte Avrupa’da bazı ülkeler normalleşme takvimini uygulamaya koydu. Devlet, dört aşamalı bir normalleşme takvimi üzerinde çalışıyor.” ifadesini kullandı.

Gazeteci Selvi, normalleşmenin birinci adımının hazırlık aşaması olduğunu yazdı. Ülkemizdeki bu sürecin önümüzdeki hafta, yani 4 Mayıs Pazartesi günü başlayacağını 29 Nisan’daki köşesine alan Köşe yazarı Selvi, bu sürecin 26 Mayıs’ta biteceğini kaydetti.

Berberler, AVM’ler açılacak

Hazırlık aşamasında normalleşme sürecine kademeli olarak geçişin öngörüldüğünü aktaran Hürriyet yazarı, bu süreçte market, berber, AVM gibi yerlerin kısıtlamalar dâhilinde açılacağını kaydetti.

Gazeteci Abdulkadir Selvi, şehirler arasındaki kısıtlamaların bu dönemde de süreceğine işaret etti.

Şehirler arası seyahat kısıtlaması kaldırılacak

İkinci aşamanın bu yılın 27 Mayıs ile 31 Ağustos arasındaki dönemi kapsadığını belirten Gazeteci Selvi, şehirler arası seyahat kısıtlamasının bu dönemde kaldırılacağını, uluslararası seyahatlerin ise kademeli olarak açılacağını bildirdi.

İkinci aşamada yaz tatilinin kısıtlamalarla gerçekleşeceğini kalemine alan köşe yazarı Selvi, okulların bu dönemde de kapalı olacağını kaydetti.

Okullar ne zaman açılacak?

Yazısında “Tünelin ucunda ışık göründü” diyen Abdulkadir Selvi, üçüncü aşamanın yıl sonuna kadar süreceğini dile getirdi. Gazeteci Selvi, okulların bu dönemde açılacağını ve kamu organlarının tamamının faaliyete geçeceğini belirtti.

Gazeteci ve köşe yazarı Selvi, önümüzdeki yıl içinde izlenecek sürecin aşının ve ilacın geliştirilebilmesine bağlı olduğunu kaydetti.

Hürriyet yazarı “Dördüncü aşama 1 Ocak 2021 tarihinde başlayıp, gelişmelere göre ucu açık olarak devam edecek. Bu aşama büyük ölçüde Kovid-19 aşısı ve ilacının bulunup bulunmamasına göre geçerli olacak. Eğer virüs ortadan kalkar ya da aşı bulunursa belki hiç ihtiyaç kalmayacak. 2021 yılı ona göre planlanacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Hürriyet