Kategoriler
İhaleler

Açık artırma yöntemi ile satışa çıkarılan taşınmazlar için tarihler verildi

Açık artırma yöntemi ile 176 konut ve 155 iş yerini satışa çıkaran Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), satışa dair detayları aktardı.

Açık artırma yöntemi ile satış başlıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), tarafından yapılan duyuruda 176 konut ve 155 iş yerinin satışa çıkarıldığı bilgisi verildi.

Açık artırma yöntemine tabi tutulacak olan ihalelerin toplamda iki gün sürmesi bekleniyor. Konutlar için 13 Ekim 2020 tarihi verilirken, iş yerleri için beklenen ihale gününün ise 14 Ekim 2020 saat 11.00de düzenleneceği kesinleşti.

İdarenin satışa çıkardığı 176 konut ve 155 iş yeri için yapılması beklenen ihalelerin, Bilkent Otel Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda düzenleneceği bilgisine yer verildi. Katılımcıların interaktif bir şekilde internet üzerinden de teklif vermesi için oluşturulan sisteme katılmak için ise www.emlakyonetim.com.tr adresine başvurmaları gerekmektedir.

120 ay vade imkânı

Açık artırma yöntemi üzerinden satışı sağlanması beklenen konutların 23 ili kapsadığı görüldü. Bu iller; Adana, Ankara, Batman, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çorum, Denizli, Düzce, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Kırıkkale, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop ve Sivas’tır. Ayrıca satışa sunulan konutlar, yüzde 25 peşinat ödeme sistemi üzerinden 120 ay vade fırsatı getiriyor.

İş yerleri için Adana, Ağır, Aksaray, Amasya, Ankara, Bitlis, Burdur, Bursa, Çorum ile başlayan liste; Denizli Gaziantep, Isparta, Karabük, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırşehir, Konya, Niğde, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Trabzon ve Uşak’a kadar yayıldı. Ödeme koşullarının yüzde 10 veya yüzde 25 peşinat olduğu bildirilirken, kişiler 120 ay vade fırsatını değerlendirebilecek.

Nasıl başvuru yapabilirim?

Alıcı tarafların Türkiye Halk Bankası ve Ziraat Bankası üzerinden başvuru yapması isteniyor. Aynı zamanda belirtilen teminat bedelleri yine tüm şubeler aracığıyla kabul edilmektedir.

Ayrıntılı bilgi edinmek isteyenler www.toki.gov.tr veya www.emlakyonetim.com.tr üzerinden koşulları öğrenebilecekleri gibi 444 86 45 numaralı telefondan da ulaşım sağlayabilirler.