Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

Adese Gayrimenkul Zermeram projesine ortak oldu

Seha Yapı tarafından inşasına başlana proje Konya İli, Selçuklu İlçesi, Meram’da yer almaktadır. İnşaat sektörüne yönelen Adese Konya, Meram’da hayata geçirilen Zermeram projesine ortak oldu. Firma bu devir ve satış işlemleri sonucu 102 milyon TL gelir elde etti.

Perakende market işletmeciliği faaliyetlerini son vererek gayrimenkul yatırım sektöründe yönelen Adese, toplam 35 adet mağaza ve tesisin devir / satış işlemlerini bitirdi. Adese, kapanış işlemleri çerçevesinde gerçekleştirdiği devir ve satışlardan ise yaklaşık 102 milyon TL gelir elde etti.

Adese, Yönetim Kurulu’nun 14 Aralık 2020 tarihinde yapılan toplantıda market işletmeciliği faaliyetlerinin sonlandırılmasına karar verildi. Ve sonrasında ise gayrimenkul yatırım faaliyetlerine ağırlık verecek yeni bir yapılanmaya gidilmesine karar verildi. Bu yönde alınan karar gereğince Konya, Aksaray, Isparta ve Mersin illerinde yer alan mağazaları ile Konya’da yer lana lojistik depo, meyve-sebze deposu ve unlu mamuller üretim tesisi ile birlikte toplam 35 mağaza ve tesisin devir/satış işlemlerini tamamladı. Bu devir işlemleri sonucunda ise 62 milyon 39 bin 208 TL gelir elde etmiş oldu.

Kapanış kararının ardından bünyesinde yer alan 29 milyon 83 bin 682 TL tutarındaki ürün satışını gerçekleştirdi. Adese, ihtiyaç kalmadığı için satışı yapılan araç ve demirbaşlardan ise 10 milyon 696 bin 836 TL gelir elde etmiş oldu. Adese, kapanış işlemleri çerçevesinde yapılan  işlemler sonucunda toplam 101 milyon 819 bin 726 TL gelir elde etti. Firma tüm bu devir ve satışlardan elde ettiği gelirler sayesinde vadesi gelmiş borçlarının tamamını ödemiş oldu. Bu süreçte firma devir / satış imkânı olmayan 18 mağaza ve tesisi ise tasfiye etti. Firma, kalan 7 mağazası için de devir/satış işlemlerinde farklı firmalar ile görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Adese Gayrimenkul Zermeram projesine ortak oldu

Gayrimenkul sektöründeki faaliyetlerine hız veren Adese, Zermeram Konya projesine ortak oldu. Konut projesi Konya İli, Meram ilçesi, Kozağaç Mahallesi’nde hayata geçirilmektedir. Proje 244.060,17 metrekare yüzölçümlü arsa alanı üzerinde inşa edilmektedir. Konut projesi Konya’nın en büyük su temalı karma konut projesidir.  Zermeram Konya projesinin 1. ve 2. etaplarında satışı yapılmamış olan konutların yapımı ve satışı amacıyla Seha Yapı ile adi ortaklık kurulması yönünde yönetim kurulu kararı aldı. Konya’da hayata geçirilen bu projede 2+1 tip daireden 6.5+1 tipe kadar farklı daire seçeneklerine yer verilmektedir. Meram konut projesinde toplam 441 adet daire, 9 adet yalı, 14 adet villa yer almaktadır. Ayrıca projede 43 adet ticari ünite de yer almaktadır.

Konya konut projesi içerisinde seyir terasları, yemyeşil vadileri, yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları mevcuttur. Ayrıca projede sağlıklı yaşam merkezi ve alışveriş merkezi gibi sosyal alanları da yer almaktadır. Proje Kozağaç Mahallesi, Yeşil Bursa Sokak, No: 8 Meram / Konya adresinde yer almaktadır.

Proje hakkında daha detaylı bilgi için 444 73 42 numaralı telefonu arayabilirsiniz.

Diğer proje haberleri için tıklayınız

Exit mobile version