Kategoriler
İhaleler

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 149 konut için ihale yapılacak

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde 149 konutun inşaatı için önümüzdeki günlerde ihale gerçekleştirilecek. Yüklenici firmanın seçileceği ihalenin tarihi AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın tarafından 15 Ekim 2020 olarak duyuruldu.

Adıyaman’ın Samsat ilçesinde ihale zamanı

AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın’ın yapmış olduğu bilgilendirmede, Samsat ilçesinde 149 konut inşa edilecek. Yüklenici firmanın seçileceği günün 15 Ekim 2020 olduğunu hatırlatan Aydın, geçtiğimiz yıllarda gerçekleşen depremlerden sonra altyapının güçlendirileceğini söyledi.

2017-2018 yılında oluşan depremlerden sonra bölgede altyapı ve çevre düzenlemesinin önemi bir kez daha anlaşıldı. Bu nedenle harekete geçen yetkililer son kararı AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın aracılığıyla duyurdu. Kalan konutların ihalesinin ise etaplar şeklinde gerçekleştirileceğini söyleyen milletvekili ihale gününü bekliyor.

Hükümet konağının inşaatı başladı

Gerçekleşen depremlerin ardından Samsat’ta hükümet konağının yenilenmesi için ilk adımlar atıldı. Ağustos ayında tamamlanan ihalenin sonucunda 2 Ekim 2020 hareket günü olarak seçildi. İlk kazmaların vurulduğu alan üzerinde kamu hizmetlerinin kesintisiz bir şekilde devam edebilmesi için prefabrik binaya geçilmiştir. Eski hükümet konağının bulunduğu 17 dönümlük alanda yapımına başlandığı söylenen yeni konağın yanına bir ek bina daha getirilecek. Bu binanın belediye başkanlığına tahsis edileceği açıklanırken, hedeflenen planlar doğrultusunda konak binası bin 200 metrekareden yükseliyor. Ek bina ise 900 metrekare olurken, bodrum ve iki katlı bina şeklinde inşa edilecek.

Alan üzerinde bizzat incelemelerde bulunan Samsat Kaymakamı Aziz Oğuz Alemdaroğlu, bitiş süresinin bir buçuk yılı kapsadığını belirtti. Modern ve depreme dayanıklı olmasına karar verilen binada çevre düzenlemesi es geçilmemiştir.

Kaymakam açıklamada bulundu

Alemdaroğlu, yaşanan depremin ardından 400 adet konutun tamamlandığını söyledi. Belirlenen diğer hak sahiplerinin de ev sahibi olabilmesi adına çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Okulların eğitim hayatına kazandırıldığı dönem itibariyle hastaneler de onarımdan geçti. Diğer kamu hizmetlerinin şimdilik prefabrik binalarda hizmet verdiği biliniyor. Hükümet konağının inşaatı bittiğinde vatandaşlara daha sağlıklı bir ortamda hizmet verilmeye başlanacak. Halkın refah seviyesini yükseltmesi beklenen inşaatlar, devletin özverili çalışmasının bir sonucudur.