Kategoriler
Ekonomi Gündem

Adobe programlarını 2 ay ücretsiz veriyor

Pandemi nedeniyle evde kal çağrısına merkezi Kaliforniya eyaletinde bulunan Adobe firmasından da destek geldi. Normalde kullanıcılarına bir defa olmak üzre 30 günlük deneme süresi yayımlayan ABD merkezli firma, bu süreyi iki katına çıkardı.

Grafik ve medya tasarım programlarını üreten dev şirket, programlarını 60 gün boyunca ücretsiz veriyor. Hürriyet gazetesinden Selim Öztürk’ün haberine göre; öğretmen ve öğrencilerin içerisinde bulunduğu geniş kitleyi hedef kitlesine alan Adobe, birçok uygulamasının lisansını 2 aylığına ücretsiz olarak sunma kararı aldı.

Buna göre; Adobe Creative Cloud koleksiyonunda yer alan bütün uygulamalar geçici olarak ücretsiz sunuluyor. 

Final Cut Pro ve Logic X Pro da ücretsiz

Adobe‘nin yaptığı açıklamalara göre fotoğraf editörü yazılımı olan Photoshop ve video editörü yazılımı olan Premiere Pro programları da iki aylığına ücretsiz olarak kullanıma açık durumda. Apple firması, 90 günlük ücretsiz kullanımını Adobe‘den önce sunmuştu. Premiere PRO programına ek olarak Adobe Creative Cloud koleksiyonu içerisinde yer alan After Effects yazılımından video efektleri üretilebiliyor.

Firma, Final Cut Pro X ile Logic X Pro uygulamalarını üç aylığına ücretsiz olarak sunuyor. Apple‘ın İnternet adresinden edinilen bilgilere göre Final Cut Pro X yazılımı bin 999 lira 99 kuruş değerindeyken, Logic X Pro programı bin 349 lira 99 kuruş değerinde bulunuyor. 

Final Cut Pro X programında video düzenleme işlemi yapılırken Logic X Pro programında ses düzenlemesi yapılıp müzik üretiminde bulunabiliyor. Adobe‘de ise bu işlem Audition programıyla gerçekleştiriliyor.

“Deneme sürenize 90 gün daha ekleyebilirsiniz”

Firmanın Final Cut Pro X programı için yaptığı açıklamada yazılımın 10.4.8 versiyonundan eski bir sürümünün deneme süresini kullananların deneme süresini 90 gün daha yeni süremle uzatabileceğini kaydetti.

Vaka sayısı 1 milyonu aştı

Dünya genelinde yeni tip koronavirüs vaka sayısı 1 milyon 309 bin 439 olarak açıklanırken 273 bin 546 kişinin iyileştiği ve 72 bin 638 kişinin ise yaşamını yitirdiği belirtiliyor.