Kategoriler
İhaleler

Afyonkarahisar’da 87 adet taşınmazın satışı için ihale kararı

Afyonkarahisar’da Milli Emlak Müdürlüğü tarafından 87 adet taşınmaz elden çıkarılıyor. İhale yoluyla hak sahiplerinin bulunması beklenirken, bazı taşınmazların kiraya verilmesi kararı alındı.

Afyonkarahisar’da taşınmaz ihalesi

Afyonkarahisar Milli Emlak Müdürlüğü tarafından kent genelinde belirli belde ve köylere ait taşınmazların satışı için ihale düzenlenecek. Afyonkarahisar Valiliği tarafından resmi web sayfası üzerinden yapılan duyuruda iki arsanın Demirçevre Mahallesi’nde olduğu bilgisi verildi. Bu bölgenin Termal Turizm Bölgesi olarak geçtiği de biliniyor.

Turizm imarlı arsalar

Tahmini bedel olarak 2 milyon lira fiyat biçilen 10 bin metrekarelik arsanın yanı sıra, 2 milyon 587 bin lira bedele sahip olan 18 bin metrekarelik arsa Demirçevre Mahallesi’nde yer alıyor. Arsaların satışı için gerekli ihale 28 Eylül 2020 tarihinde düzenlenecek. İlanda verilen diğer 24 çeşit büyüklüğe sahip konut imarlı arsaların konumu Sahipata Mahallesi’nde görünüyor. Bu arsalar için 28 Eylül-29 Eylül 2020 olmak üzere, toplamda 2 gün ihale gerçekleştirilecek.

Konut imarlı arsalar

14 adet arsanın konut imarına sahip olduğu ve bu arsaların Fethibey beldesinde bulunduğu bilgisine yer verildi. Büyüklükleri 800 ila bin 300 metrekare arasında değişen arsalar için önümüzdeki günlerde ihale gerçekleştirilecek. Milli Emlak Müdürlüğü tarafından, çeşitli bölgelerde konut imarlı arsaların satışa çıktığı görüldü. Bu bölgeler arasında Gebeceler, Beyyazı, Işıklar, Sülümenli ve Nuribey var. İhaleye katılmak isteyenlerin mutlaka belirli şartlar üzerinden geçici teminat bedelini sağlaması gerekmektedir. Geçici teminat bedelini ödemeyenler katılımcı olarak ihalede yer alamazlar. Son olarak, ihalenin açık teklif usulünce gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Detaylı bilgi almak isteyenler Afyonkarahisar Valiliği’nin resmi web sayfası afyonkarahisar.gov.tr adresine göz atmaları gerekmektedir.