Kategoriler
Ekonomi Gündem Manşet

Akaryakıtta indirim… Bu geceden itibaren geçerli olacak

Dolar/TL’nin düşüşe girmesinin ardından bir sevindirici haber de akaryakıttan geldi. Benzinin ve motorinin litre fiyatına yapılan indirim bugünden sonra geçerli olacak.

Akaryakıtta indirim bu geceden itibaren geçerli olacak. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikasından (EPGİS) alınan bilgilere göre, benzinin ve motorinin litre fiyatında indirime geçilecek.

EPGİS, bu akşam 17.00 sularında, resmî İnternet adresinden ve resmî Twitter hesabından, benzinin ve motorinin pompa fiyatlarına gelen indirimi duyurdu. Saatler 00.00’ı gösterdikten sonra indirim geçerli olacak. Gece yarısı yapılacak indirimle birlikte motorinin litre fiyatında yaklaşık 34 kuruş, benzinin litre fiyatında ise 18 kuruş düşüş sağlanacak.

Benzinin ve motorinin yeni fiyatları ne kadar olacak?

Akaryakıt fiyatları, firmalara ve şehirlere göre değişiklik gösteriyorken bu oranlara göre; Ankara’da yaklaşık 6,41 liraya satılan motorinin litre fiyatı yaklaşık 6.07 liraya, İstanbul’da yaklaşık 6,35 liraya satılan motorinin litre fiyatı yaklaşık 6,01 liraya, İzmir’de yaklaşık 6,43 liradan satılan motorinin litre fiyatı ise ortalama 6,03 liraya düşecek.

Ankara’da ve İzmir’de yaklaşık 6,77 lira olan benzinin litre fiyatı ortalama 6,59 lira olacak. Yaklaşık 6,70 lira olan İstanbul’daki benzinin litresi ortalama 6,52 lira olacak.

Son zamanlarda indirim haberlerini sıkça duyuran EPGİS bundan önce; en son, 2 Ağustos’tan itibaren geçerli olan litre başına LPG Otogaz’a gelen 22 kuruş oranındaki indirimi Ağustos’un ilk gününde duyurmuştu.

Petrolün düşüşü nasıl oldu?

ABD’nin Çin’e yönelik kararının Trump tarafından açıklanmasının ardından Ağustos’un ilk günü, brent petrolün değeri yaklaşık olarak yüzde 5 oranlarında azalmıştı. Son gelişmelerle beraber dün 60,65 dolara kadar çıkan Brent petrolün varil fiyatı, 58,74 dolara inerek 7 Ağustos’u tamamladı.

ABD ve Çin arasındaki ticari gerginlik petrolün düşüşünü artıran unsurlar arasında yer alıyor. Çin ile ABD arasında yaşanan gerginlik de dâhil olmak üzere uzmanlar, birçok unsurun petrolün geleceğinin belirsizliğine yol açıp bu belirsizliklerin artıracağını söylüyor.