Kategoriler
Ekonomi

Akbank faiz indirdi

Merkez Bankası’nın politika faizinde indirim kararının açıklanmasının ardından ilk olarak kamu bankalarının öncülüğünde başlayan konut kredisinde faiz indirimi kampanyaları özel bankalara da yansıdı. Vatandaşa bir müjdeli haber de Akbank’tan geldi. Banka, müşterilerinin kullanımına sunduğu taşıt, konut ve ihtiyaç kredisi gibi tüm bireysel kredi ürünlerinde uyguladığı güncel faiz oranlarını indirdi.

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankaları tarafından başlatılan yüzde 0,49 faiz oranlı taşıt kredisi kampanyası, taşıt kredisi kullanmak isteyenlerde büyük yankı uyandırmıştı. Ancak kamu bankaları tarafından uygulanan bu faiz oranlarının sadece anlaşmalı otomobil firmalarının en pahalı modelleri için geçerli olması ve 24 ay vade seçeneği ile kredi verilmesi nedeniyle vatandaşlar bu kampanyaya pek ilgi göstermedi. Bir de düşük faizli kredi verilen araç fiyatlarının da kampanyayla birlikte yükseltildiği iddiaları vatandaşı değişik alternatiflere yönlendirdi.

Akbank, bütün bireysel müşterilerine hem ikinci el araçlar için de geçerli olan hem de 60 aya kadar varan vade seçenekleri bulunan taşıt kredisi kampanyası başlattığını açıkladı. Akbank ayrıca taşıt kredisinde uyguladığı güncel faiz oranını da yüzde 1.17 seviyesine kadar düşürdü. Bununla birlikte kamu bankaları dışında en uygun taşıt kredisi veren özel banka konumuna geldi. Akbank’ın taşıt kredisi kampanyasında uyguladığı faiz oranı otomobil satın almak isteyen banka müşterilerini sevindirirken konut ve ihtiyaç kredisi müşterileri de mutlu oldu.

Bankadan kredi faiz oranlarında dev indirim

Banka, 15 Ekim Salı günü itibarıyla konut kredisi kampanyasında uygulanan güncel faiz oranını yüzde 1.17’e indirdi. Bunun yanı sıra bankai ihtiyaç kredisi faiz oranını da yüzde 1,71 seviyesinden başlatıyor.