Kategoriler
Ekonomi Gündem

Akbank konut kredisi faiz oranı düştü

Akbank ve Alternatif Bank, konut kredisinde faiz indirimine gitti. AA’nın haberine göre Banka, faiz oranını yüzde 0,99 seviyesine çekti. Alternatif Bank ise bu oranı yüzde 0,98 seviyesine indirdi.

Akbank‘ta tutar ve vade sınırı bulunmazken Alternatif Bank‘ta 120 ay vadeye kadar yüzde 0,98 faiz oranıyla krediden faydalanılabiliyor. Ayrıca, her iki banka da kişiye özel ödeme seçenekleri sunduğunu belirtti.

Kamu bankaları ve TEB’in ardından konut kredisindeki faiz oranını yüzde 1’in altına çeken bankalar arasına iki banka daha eklendi. Akbank, konut kredisindeki faiz oranını yüzde 0,99 seviyesine indirirken Alternatif Bank ise ev kredisindeki faiz oranını yüzde 0,98 seviyesine çekti.

Akbank: Ülke ekonomisi için çalışıyoruz

Konu kredisindeki yüzde 0,99 faiz oranından yararlanmak için vade ve tutar sınırının bulunmadığını kaydeden Akbank, müşterilerin talep ve tercihlerine göre uygun ödeme seçeneklerinin de sunulduğunu bildirdi. 

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan bankanın Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, “Müşterilerimize kira öder gibi, kredi taksiti ödeyerek hayallerindeki eve sahip olma imkânı sunabilmekten mutluluk duyuyoruz. Bugünden itibaren vade ve tutar ayırmaksızın konut kredisi faiz oranımızı yüzde 0,99’a çektik.” dedi.

Bankanın ülke ekonomisindeki kalkınmayı hızlandırmak için aralıksız olarak çalıştığını aktaran belirten Oğuz “Ülke ekonomisine doğrudan katkı sağlayan konut kredilerinde müşterilerimize en iyi koşulları sunmanın sevincini yaşıyoruz. Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından izlemeyi sürdürerek, avantajlı ürün ve hizmetleri sektörle buluşturmaya, müşterilerimize en doğru hizmeti vermeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Öte yandan Alternatif Bank da konut kredisindeki faiz oranını düşürdü. Banka 120 ay vadeye kadar konut kredisini yüzde 0,98 faiz oranıyla veriyor. Ayrıca, kişiye özel esnek ödeme planları hazırlanıyor.

Reel ekonomiye sundukları destek sunmayı her zaman öncelik olarak tanımlayan Alternatif Bank Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yeşim Şimşek, müşterilerin ihtiyaçlarına yönelik terzi usulü (kişiye özel) çözümler geliştirdiklerini belirtti.