Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri Gündem

Akbank konut kredisi faiz oranını düşürdü

Kamu bankalarının ardından Akbank da konut kredisi faiz oranlarını düşürme kararı aldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Para Politikası Kurulunun faiz oranını düşürmesinin ardından gerçekleşen doların lira karşısındaki düşüşü piyasalarda heyecan yaratmıştı.

Dolar/TL’nin düşmesinin ardından kamu bankalarından konut kredisi faiz oranını düşürme kararı gelmişti. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası sundukları konut kredisinin faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekmişti.

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,99 seviyesine çekmesiyle bir süredir durgunluk yaşayan Gayrimenkul sektörü canlandı. Taleplerde ciddi miktarda artış yaşandığını, telefonlarının hiç susmadığını söyleyen Sektör yetkilileri kamu bankalarının yanı sıra diğer bankalardan da faiz indirimi kararını beklediklerini dile getirmişti.

Akbank konut kredisi faiz oranını yüzde 1,35’e çekti

Kamu bankalarının ardından konuyla ilgili bir hamle de Akbank’tan geldi. Anonim Şirketi olan Akbank konut kredisi faiz oranlarını düşürdü.

Akbank, kredi tutarında bir sınır uygulamaksızın konut kredisi faiz oranını yüzde 1,35 seviyesine indirdiğini açıkladı.

Kredi tutarına bir sınır koyulmaksızın yüzde 1,35 seviyesinden başlayan faiz oranları sunacaklarını aktaran Banka, müşteri talep ve tercihlerine göre ödeme seçenekleri sunduğunu kaydetti.

“Kira öder gibi”

Akbank Perakende Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, müşterilerinin finansal ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı kendilerine ilke edindiğini belirtirken “Müşterilerimize hayallerindeki eve hemen sahip olmaları için, isteklerini ertelemeden, kira öder gibi kredi taksiti ödeme imkanı sunmamızın yanı sıra, 5 ile 10 yıl vade aralığındaki konut kredisi faiz oranımızı yüzde 1.35’e çektik.” dedi.

Müşterilerin hayal ettiği eve, isteklerini ertelemeden, en kısa sürede sahip olabilmesi için kira miktarında taksit miktarı sunduklarını aktaran Oğuz, Akbank’ın ülke ekonomisinin canlanması ve istikrarlı bir büyüme düzeyine ulaşabilmesi için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü ifade etti.