Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Akbank konut kredisi faiz oranını indirdi

Kamu bankalarının ardından Akbank da konut kredisinde kredi tutarında herhangi bir sınır olmaksızın yüzde 1.35’ten başlayan faiz oranları uygulamaya başladığını ilan etti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Para Politikası Kurulunun faiz oranlarında düşüşe gitmesinin ardından gerçekleşen doların lira karşısındaki düşüşü piyasalarda heyecana neden oldu.

Dolar/TL’nin düşmesinin ardından kamu bankaları konut kredisi faiz oranını düşürme kararı aldı. Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası konut kredisinin faiz oranlarını yüzde 1’in altına çekti.

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını yüzde 0,99 seviyesine çekmesiyle birlikte bir süredir durgunluk yaşayan gayrimenkul sektöründe de canlanma meydana geldi. Faiz indirimi ile birlikte konutlara olan talep yoğun şekilde arttı.

Akbank konut kredisi faiz oranını yüzde 1,35’e düşürme kararı aldı

Kamu bankalarının ardından bir banka daha faiz indirme kararı aldı. Anonim bir şirket olan Akbank konut kredisi faiz oranlarını düşürdü.

Akbank, kredi tutarında herhangi bir sınır uygulamaksızın konut kredisi faiz oranını yüzde 1,35 seviyesine indirdiği açıklamasını yaptı.

Kredi tutarına bir sınır koyulmaksızın yüzde 1,35 seviyesinden başlayan faiz oranları sunacakları açıklamasını yapan banka, müşteri talep ve tercihlerine göre ödeme seçenekleri sunduğunu söyledi.

Akbank Perakende Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz, müşterilerinin finansal ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılamayı kendilerine ilke edindiklerini dile getirdi. Oğuz “Müşterilerimize hayallerindeki eve hemen sahip olmaları için, isteklerini ertelemeden, kira öder gibi kredi taksiti ödeme imkanı sunmamızın yanı sıra, 5 ile 10 yıl vade aralığındaki konut kredisi faiz oranımızı yüzde 1.35’e çektik” dedi.

Oğuz; müşterilerin hayal ettiği eve, isteklerini ertelemeden, en kısa sürede sahip olabilmesi için kira miktarında taksit miktarı sunduklarını ifade etti. Bülent Oğuz, bankanın ülke ekonomisinin canlanması ve istikrarlı bir büyüme düzeyine ulaşabilmesi için çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğünü belirterek sözlerini tamamladı.