Kategoriler
Emlak Haberleri

Akfen GYO geçen yıla göre yüzde 226 daha fazla gelire sahip

Akfen GYO, yatırımları ve projeleri ile dikkat çeken önemli firmalardan bir tanesidir. Firmanın geçen yıla kıyasla yüzde 226 daha fazlagelir düzeyine ulaşması ise dikkat çekici bir durumdur. Bundan dolayı firmanın 2021 Mart’ındaki gelirleri tam olarak 14.9 milyon Türk Lirası’na ulaşmıştır. Ocak ayından itibaren ise gelir düzeyinin artışı 33.2 milyon Türk Lirası düzeyindedir. Böylece Mart ayındaki gelir artışının yanı sıra, Ocak Mart dönemindeki toplam artışın seviyesi yüzde 74’e ulaşmış haldedir.

Akfen GYO bu geliri nasıl elde etti?

Söz konusu gelir artışı;  Türkiye’nin emlak haberleri arasında en çok dikkat çeken güncel olaylardan olmuştur. Dolayısıyla bu gelir düzeyine ulaşımın nasıl sağlandığı konusunda sorular sorulabilmektedir. Firma, özellikle pandemi sürecinde şirket gelirlerini korumaya yönelik faaliyetler gerçekleştirmiştir. Bu kapsamda varlık portföyüne dahil edilen Bodrum Loft Tatil Köyü ve Isparta – Kütahya Öğrenci Yurtları geliri yükseltmiştir. Bu yatırımları aracılığı ile kira gelirlerinin artması, Akfen Gayrimenkul ve Yatırım Ortaklığı şirketine değer katmıştır.

Firma gelirleri Euro bazında da Türkiye ortalamasının üzerine çıktı

Özellikle 2021 yılının Mart ayındaki gelirleri dolayısıyla dikkat çeken firma; yılın ilk çeyreğinin genelinde de aynı yükselişi göstermiş durumdadır. Elde edilen verilere göre firmanın 2021 1. çeyrek gelirleri 3.7 milyon Euro düzeyine ulaşmıştır.

Akfen GYO nasıl bir şirkettir?

Pandemi döneminde attığı başarılı adımları dolayısıyla gelirini koruyabilen bu firma; 1997 yılında Aksel Turizm Yatırımları ve İşletmecilik A.Ş adı ile kurulmuştur. Daha sonra 2006 itibariyle bir gayrimenkul yatırım ortaklığı haline getirilmiştir. Uluslararası otelcilik sektöründe dünyanın önde gelen markaları arasındaki Accor SA, bu firmanın ortağıdır. Ayrıca Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Rusya’da Akfen GYO tarafından toplam 20 büyük otel inşa edilmiştir. Yıldız sayıları üç ila dört olan bu otellerin işletme hakkı ise Accor SA’ya devredilmiştir. Ayrıca firmanın gelirleri arasında, söz konusu otellerden aldığı kiraların büyük payı mevcuttur.

Diğer güncel emlak haberlerine ulaşmak için BURAYA tıklayınız…