Kategoriler
Ekonomi Gündem

Akfen GYO gelirleri salgın öncesi dönemin yüzde 33 üzerine çıktı

Akfen GYO 2021’in ilk yarısında gelirlerini yüzde 182 arttırarak 63.9 milyon TL’ye ulaştırmıştır. Akfen Gayrimenkul Ortaklığı’nın gelirleri 2021’in Ocak-Haziran döneminde, 2020’in aynı dönemine kıyasla yüzde 182 oranında artış göstermiştir. Bu artışla beraber 2020’in Ocak-Haziran döneminde, Akfen GYO’nun tüm portföyünden elde ettiği gelir 22.6 milyon TL olmuştur. Ayrıca 2021’de bu sayı 63.9 milyon TL’ye çıkmıştır. Akfen GYO’nun gelirlerinin artışı pandemi öncesi döneme kıyasla yüzde 33 oranında artması dikkat çekmiştir.

Akfen GYO aracılığıyla yayınlanan Haziran aylık yatırımcı raporuna göre; yaşanan artışta şirketin gelirlerinin korunması için 2021’le beraber varlık portföyünün Bodrum Loft Tatil Köyü ve Isparta-Kütahya Öğrenci Yurtları ile zenginleştirilmesi etkili olmuştur. Portföy, 2021’de 21 otel, 2 öğrenci yurdu, 1 ofis binasından oluşmaktadır. Ayrıca Euro bazında toplam kira geliri, Haziran’da 2020’in aynı dönemine kıyasla yüzde 198 artış sonucunda 1.5 milyon Euro’ya çıkmıştır. TL bazında ise yüzde 302 oranında artışla 15.1 milyon TL’ye çıkmıştır.

“Salgın Öncesi Dönemi 2 Yıl Erkenden Yakaladık”

Akfen GYO Genel Müdürü Sertaç Karaağaoğlu, Akfen GYO’nun portföyünün 2020 sonuna kadar şehir otellerinden oluştuğunu belirtmiştir. Bu sebeple salgın kaynaklı gelir düşüşlerinin yüzde 54’ü bulduğuna dikkat çekmiştir. Ayrıca; “Biz de bu yılın başından beri süratle ve yeni adımlar atarak hem portföyümüzü salgın etkisini ortadan kaldıracak biçimde zenginleştirdik. Hem de mevcut portföyün kira kontratlarını lehimize iyileştirerek gelirlerimizde önemli artışların önünü açtık. Turizmde 2023’ten önce normalleşme beklenmezken, biz attığımız bu adımlarla gelirlerimizi 2 yıl daha önce taşımayı başardık.” şeklinde konuşmuştur.

Karaağaoğlu, Akfen GYO olarak yüzde 161’lik bedelli sermaye artışıyla bu yılın üçüncü sermaye artışını gerçekleştireceklerini belirtmiştir. Ayrıca Karaağaoğlu; “Bu sayede sermayemiz 8 ayda
ortalama 5 kat büyümüş olacak. Finansallarımızı daha da güçlendirip, borçlarımızı minimum düzeye indirerek kar payı dağıtan bir yapı durumuna gelmeyi hedefliyoruz.” ifadelerini kullanmıştır.

Daha fazla güncel haberi için tıklayınız…