Kategoriler
Emlak Haberleri Gündem

Akıncıpark Konutları projesinin temeli atıldı

Karatay Belediyesi önderliğinde hayata geçirilen ve toplu konut atılımlarının 41’incisi olan 252 konutluk “Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi”nin temeli, düzenlenen törenle atılmıştır. Temel
atılmasının ardından Karakulak Mahallesi’nde yapımına başlanan toplu konut projesi, toplamda 27.053 metrekarelik kentsel dönüşüm alanında yapılacaktır. Projede 135 metrekarelik 100 adet 3 artı 1 daire bulunmaktadır. Ayrıca 100 ile 85 metrekarelik 54 adet daire yer almaktadır.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, temel atma töreninde konuşma yapmıştır. Bu konuşmada Karatay’ın konumu ve derin tarihi geçmişiyle Konya’nın ve bölgenin köklü yerleşim alanlarının başında geldiğine değinmiştir. Hasan Kılca, Kentsel dönüşüm çalışmalarına yeni bir proje daha eklemenin sevincini yaşadıklarını ifade etmiştir. Ayrıca, Karakulak Mahallesi’nde, çok güzel bir yaşam alanı sunacaklarını söylemiştir. Üstelik asıl gayelerinin kentin tamamına köprü kurmak olduğunu belirtmiştir.

Her Proje Karatay’ın Geleceğine Atılan Bir İmzadır

Hasan Kılca; Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi içerisinde 20.000 metrekarelik yeşil alanın bulunacağını söylemiştir. Ayrıca; “Tek gayemiz; gönüller fethetmek, kalplerde hoş bir seda, tatlı bir anı bırakmak. Bu nedenle kentimizi imar ederken önceliğimiz gönüllere dokunmak, gönüllerden kentimizin bütününe köprüler kurmaktır. Karatay için geliştirdiğimiz her proje de ilçemiz için
yeniliklerin kapısı, Karatay’ın geleceğine atılan imzadır.

Bu bağlamda belediyemiz önderliğinde yapılan ve ortalama 3 ay önce kuraları çekerek hak sahiplerini salgın nedeniyle dijital platformlardan canlı yayınla saptadığımız Akıncı Park Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin temel atma mutluluğunu hep beraber yaşıyoruz. Karakulak Mahallesi, Büyükkumköprü Caddesi ve Sarıcami Sokak kesişimi ile Balçelebi Caddesi ve Tinat Sokak kesişimindeki iki farklı ada ve parselden oluşan projemiz toplam 27.053 metrekarelik kentsel dönüşüm alanında yapılacaktır. Projemizde 135 metrekarelik 100 adet 3 artı 1 bulunmaktadır. Ayrıca 100 ile 85 metrekarelik 54 daire bulunmaktadır.” demiştir.

“Bu proje bir sosyal sorumluluk projesidir”

Kılca, Karakulak Mahallesi’nde yükselecek olan toplu konut atılımıyla Karatay’ın prestij hızının artacağını dile getirmiştir. Ayrıca Kılca, konuşmasının devamında ise şunlara değinmiştir; “Bu projeyi bir yapı projesi olarak görmüyoruz. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak görüyoruz. Karakulak Mahallemizde hayata geçen 252 konutluk Akıncı Park Toplu Konut Yapı Kooperatifi içerisinde bulunan konutlarımızı toplamda 20.000 metrekarelik yeşil alanla donatılmıştır. Bunun yanı sıra çocuk oyun parkları ve dinlenme alanları bulunmaktadır. Yürüyüş yolları ve yeraltı otoparkıyla vatandaşların daha konforlu, mutlu ve huzurlu bir yaşam alanlarıyla buluşmasına olanak sağlıyoruz.

Yine bu projemizle düzenli ve güvenli yapılaşmayı hızlandırmayı planlamaktayız. Ayrıca özel girişimleri özendirmenin dışında burada yaşayacak vatandaşlara modern bir yaşam alanı sunmayı
hedefliyoruz. Bölgeyi çok daha geniş boyutlu bir dönüşümün merkezi haline de getirecektir. Bu proje gibi daha birçok projede amacımız; kentimizi ve ülkemizi bugünden başlayarak refah yarınlara en iyi biçimde hazırlamaktır. Hizmetlerimizin çok daha verimli ve hızlı biçimde hayata geçmesinde değerli emekleri olan, Karatay için dirsek teması halinde çalıştığımız muhtarlarımıza ve Karataylı bütün vatandaşlara bu vesileyle yürekten teşekkür ediyorum. Akıncı Park Toplu Konutlarımız Karatay’ımıza ve Konya’mıza hayırlı olsun.”

Karatay Belediyesi Güzel Hizmetlere İmza Atıyor

AK Parti Karatay İlçe Başkanı Mehmet Genç, Karatay’ın geleceğe hızlı ve güvenli adımlarla ilerlediğini ifade etmiştir. Ayrıca Genç; Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin konumu ve kalitesiyle bölgeye çekicilik kazandıracağına değinmiştir.

Mehmet Genç; “Karatay Belediyemiz birçok alandaki yatırımlarıyla liderlik yaptığı gibi konut atılımlarıyla da güzel yatırımlara imza atmaktadır. Burada konut sahibi olacak insanlar kaliteli,
depreme dayanıklı ve standardın üstündeki konutlarda oturacaklar. Üstelik buraya yapılacak konutlar sayesinde bölge de çekicilik kazanacaktır. Akıncıpark Toplu Konutları, merkeze de çok yakın konumda bulunmaktadır. Bu sebeple Karatay Belediye Başkanımıza ve ekibine Karatay’a kazandırdığı güzel yatırımları için çok teşekkür ediyorum.” demiştir.

Kooperatif Denildiğinde Türkiye’de ilk akla gelen Karatay Belediyesi AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mehmet Akif Ortagedik, Konya belediyelerinin yapmış olduğu hizmetlerin saymakla bitirilemeyeceğini dile getirmiştir. Ayrıca temeli atılan toplu konutun Karatay Belediyesi’nin 41’inci projesi olmaktadır. Bu durumda Ortagedik, vatandaşların Karatay Belediyesi’ne duyduğu güvenin göstergesi olduğunu belirtmiştir.

Ortagedik, AK Parti Belediyeciliği denince ilk akla gelen konunun hizmet olduğunu ifade etmiştir. Ayrıca Mehmet Akif Ortagedik, sözlerini şu şekilde tamamlamıştır; “AK Parti Belediyesi, kuruluşundan bugüne kadar hiç çizgisini bozmadan ilerlemektedir. Belediye önderliğinde kooperatif denildiğinde ise Türkiye’de ilk akla gelen Karatay Belediyesi’dir. Karatay, AK Parti döneminde belediyecilik olarak önemli hizmetler aldı ve almaya devam etmektedir. Bu hizmetlerin işk sırasında sosyal konutlar ve konut yapı kooperatifler gelmektedir. Belediyemiz kendisine duyulan  güvenle, yaptığı işlerin kalitesi ve güveniyle ilk günden bugüne kadar hep iyi işler ortaya koymuştur. Ben de bu projemizin kazasız belasız sonuca ulaşmasına ve sahiplerine teslim edilmesini diliyorum. Bu vesileyle Karatay Belediye Başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

İlçenin çehresi değişti

MHP Konya İl Başkanı Remzi Karaaslan, Kentsel dönüşüm projeleri ve diğer hizmetlerle Karatay’ı modern düzeylere ulaştıran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etmiştir. Ayrıca;
“Karatay Belediyesi çalışmalarını yakından takip etmekteyiz. Hasan Kılca Başkanımız göreve gelişinden itibaren Karatay’da önemli yatırım ve hizmetlere imza atmıştır. Böylece ilçenin çehresini
değiştirmiştir. Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin kentimize hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuşmuştur.

Konuşmaların ardından Karatay Belediyesi’nin 41. Toplu konut hamlesi olan Akıncıpark Toplu Konut Yapı Kooperatifi’nin temeli, dualar eşliğinde atılmıştır.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…