Kategoriler
Emlak Haberleri Toki Haberleri

Akm Millet Bahçesi yarın açılıyor

Başkent Ankara’da yapılı bitirilen Akm (Atatürk Kültür Merkezi) Millet Bahçesi 28 Ekim 2021 tarihinde açılacaktır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ihalesi yapılarak hayata geçirilen projede geri sayım başladı. Söz konusu proje ayrıca Türkiye’nin en büyük millet bahçesi projesi olması ile de dikkat çekmektedir.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açılış ile ilgili tüm vatandaşları açılışa davet etti. Ayrıca Bakan Kurum yaptığı açıklamada, millet kıraathanesi, konferans salonu, kültür merkezi, geniş yeşil alanların yer alacağı Ankara AKM Millet Bahçesi projesinin 28 Ekim 2021 tarihinde açılacağını bildirmiştir. Kurum, 28 Ekim Perşembe günü saat 13.30’da yapılacak açılışa vatandaşları davet etmiştir.

Kurum, sosyal medya hesabından üzerinden yaptığı bildirimde ise “Ankaralı hemşehrilerim… Cumhuriyetimizin 98. yılında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Başkentimizde yapımı tamamlanan Atatürk Kültür Merkezinin de içinde yer aldığı Millet Bahçemizin açılışına davetlisiniz. Hepinizi Millet Bahçemize bekliyoruz…” ifadelerini kullanmıştır.

Ankara’nın kalbine yer alan millet bahçesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılacaktır. Açılış 28 Ekim 2021 tarihinde Perşembe günü yapılacaktır. AKM alanında hayata geçirilen millet bahçesi içerisinde binlerce kitabın yer alacağı millet kıraathanesi yer almaktadır. Ayrıca içerisinde konferans salonu, kültür merkezi, geniş yeşil alanlar da yer alacaktır. Bunların dışında çocuklar için oyun ve spor alanları, binicilik ve etkinlik çayırları, açık hava sineması, bisiklet yolları bulunmaktadır. Millet bahçesinde ayrıca rengarenk çiçekler, çeşit çeşit meyve ve sebzelerin yetiştirileceği bostanlar da proje içerisinde yer almaktadır.

Millet bahçesi açılışında konserler, sinema, tiyatro, okçuluk gösterileri yapılması planlanmaktadır. Ayrıca açılışta konferanslar, uçurtma şenliği gibi pek çok etkinliğinde yapılması planlanmaktadır. Ankara’daki projenin açılışına Bakan Kurum, 7’den 70’e tüm herkesi davet etmiştir. Açılış 28 Ekim Perşembe günü saat 13:30’da başlayacaktır.

Akm Millet Bahçesi tanıtım reklamı

Ayrıca diğer Toki Haberleri için tıklayınız…

Exit mobile version