Kategoriler
Emlak Haberleri Manşet

Akman Holding Kanada’da 130 milyon dolarlık yatırıma imza atıyor

Akman Holding başarı dolu iş hayatında yönünü yeniden Kanada’ya çeviriyor. 40 yıllık deneyimini inşaat, turizm, gıda ve otomotiv gibi belli başlı sektörlerde göstermeye devam eden Holding, başarı merdivenlerini yükseltti. Kanada’da SAMM Developments ismiyle öne çıkan şirket, The Kennedy Condominius projesinin ardından, star ışığını yeniden göstermeye hazır. 130 milyon dolarlık yatırım ile adından sıkça söz edilecek olan proje, Toronto’da havalimanı ve şehrin tam ortasında yer alacak. Akman Holding imzasına yakışacak şekilde hayata geçirilecek olan projenin şehrin en prestijli bölgesinde yükselmesine karar verildi. Yapılan açıklamaya göre; 40 bin metrekarelik dev bir plaza kompleksi olarak karşımıza çıkmaya hazırlanan bu özel yapı, tam tamına 11 katlı, 204 otel ve 150 ofis, alışveriş merkezi ile restoran gibi özel donatı alanlarını Toronto’ya kazandırıyor.

Akman Holding ile 5 yıldızlı dev plaza farkı!

40 yıllık deneyimin Türkiye’den dünya üzerine yayılmasıyla birlikte Kanada’da bir yıldız yeniden doğuyor. Akman Holding, SAMM Developments ismiyle Toronto’nun en prestijli bölgesine 5 yıldızlı dev bir plaza kompleksi yapmaya hazır. İnşaat projelerinin sürmeye devam ettiği süreç boyunca; Türkiye’de Ersu ve Golden markaları ile meyve suyu sektöründe de 40 yıllık öykü başarıyla iz bırakmaya devam etmektedir.

Ankara’da Butik SAMM Otel, Jazz performansları ile sıkça öne çıkan SAMM Bistro ve turizmin başrol oyuncularından birisi olan holding, yeni rotasını Kanada’ya çevirdi. Burada gerçekleştirmiş olduğu gayrimenkul ve turizm projeleriyle ününe ün katmaya devam eden Akman Holding, Toronto’da ilk büyük prestijli, 130 bin metrekarelik inşaat alanıyla göz almaya devam eden The Kennedy Condominiums projesini tamamladı. Şimdilerde otel ve ofis üzerinden, karma bir projeye imza atmaya hazırlanan holding için 130 milyon dolarlık yatırım büyük başlangıçları beraberinde getirecek.

Temel atma töreni için tarih belirlendi

Türkiye’nin en önemli temsilcilerinden birisi olan ve her geçen gün yıldızını parlatan Akman Holding, dünya üzerine ismini altın harflerle kazıyor. Kanada’da 5 yıldızlı dev bir plaza kompleksi için harekete geçildiği duyurusunun ardından, temel atma töreni için 22 Eylül tarihi belirlendi. Aktarılan detaylar doğrultusunda, katılımcılar arasında Kanada’nın Ontario Eyaleti Başbakanı Doug Ford ismi dikkat çekiyor. “Regal Plaza Kompleksi” adını almaya hazırlanan dev proje, iş ve yaşam odağını 5 yıldızlı bir atmosfer üzerinden dünyaya kanıtlayacak.

204 odalı otel, 150 ofis

Kanada’nın en büyük şehri ve ticaret merkezi olarak tanımlanan Toronto’da, hayat bulması beklenen “Regal Plaza Kompleksi” için geri sayım başlıyor. Pearson Uluslararası Havalimanı ile şehrin tam merkezine konumlandırılacak olan dev yapı, 11 kat üzerinden, 204 odalı InterContinental Hotels Group-Staybridge Suites ile 150 adet ofisten oluşmaktadır. Proje kapsamında tasarlanan lüks otel, 12 bin 700 metrekarelik alanı kullanırken; ofis bölümü için 10 bin metrekarelik alan ayrıldı. Ofislerin büyüklük bakımından 80 ila 100 metrekare arasında değişmesi tercihler açısından oldukça önemli. Dev plazanın zemin katına gelindiğinde ise restoran, kuaför, fitness salonu, eczane, kuru temizleme ve veranda bulunmaktadır. Sosyal donatılar için 12 bin metrekarelik bir alan ayrılırken, toplamda 40 bin metrekarelik alan üzerinden yükselen 5 yıldızlı kompleks, özel otel odaları ve mutfağa sahiptir. Otel tasarımında ilgi çekmeye devam eden konut ve süit tarzı ziyaretçilerin odak noktası olacak.

İş dünyası Nisan 2021’i bekliyor

Kanada’nın Toronto bölgesinde ikinci projesine imza atmaya hazırlanan Akman Holding, 130 milyon dolarlık yatırımı prestij için harcayacak. Karma proje adı altında satışa sunulacak 5 yıldızlı dev komplekste iş yaşamı için geri sayım başladı. Kanada’nın ticari bölgesi olarak da tanınan Toronto’da ofis satışları için verilen tarih Nisan 2021 oldu.

Türk ve yabancı yatırımcıların ilgi odağı olmayı başaran The Kennedy Condominiums projesinin ardından Regal Plaza Kompleksi yeni isteklerin kapısını aralıyor. Ulusal ve uluslararası şirketlerin hizmet vereceği bu lüks yapıda; beyaz yaka çalışanları ve sık seyahate çıkanlar ile şehir merkezine yakın kalmak isteyenler arasında popülarite artacak. İş yaşamında konfor ve önemli hizmetleri bir bütün haline getirecek olan proje, aynı zamanda otelin tüm huzur ve konforunu bir araya getirdi. 5 yıldızlı bir atmosfere sahip olması beklenen kompleksin ofis bölümü Mart 2023 yılında tamamlanacaktır.

40 yıllık deneyimin izleri

Projenin temel atma töreninden öncesinde bile yoğun bir taleple karşılaşıldığından bahseden Akman Holding ve SAMM Developments Yönetim Kurulu Başkanı Ali Akman, proje sayesinde sektör içindeki konumlarının yükseleceğinden son derece emin. Karma yapıda her zaman iddia sahibi olduğunu belirten Akman’ın, Regal Plaza Kompleksi için yüksek tecrübeden yararlanacağını söylemesi oldukça dikkat çekici.

Türk yatırımcılardan büyük talepler

Ali Akman, projenin otel bölümüne ait tüm satışların tamamlandığını söyledi. Ofis satışlarının ise önümüzdeki yılın nisan ayında yapılması bekleniyor. Yeni projeye dair detayları aktaran Akman, Avrupa’da daha önce bu tarzda karma projelere imza attıklarından bahsetti. Deneyim sahibi olarak; projede tasarlanan otel, ofis, alışveriş merkezi, restoran, kuaför ve kuru temizleme donanımları gerçek anlamda bir karma projeyi bizlere getiriyor. Ancak bu tarzdaki bir projenin Kanada için oldukça yeni olduğunu söyleyen Akman’ın, bu sayede yeni bir oluşuma imza atacaklarını söylemesi son derece önemlidir. Türk yatırımcıların ilgisini çeken projede yoğunluk kazanan talepler ise başarının gerçek anahtarı.

Lokasyon dikkat çekici

Üst düzey yönetici konumunun hedeflendiği Regal Plaza Kompleksi projesinde, iş yaşamına yakınlık bakımından Toronto’nun merkezi lokasyon bölgesi seçildi. Ali Akman, projenin Toronto Havalimanı ile Toronto merkezinin tam ortada konumlandırıldığını söylüyor. Havalimanı ve şehre yakınlığı bakımından son derece önemli olan bu girişim, projenin daha fazla prestij kazanmasına da neden olmaktadır.

Hedeflenen çalışan profiliyle birlikte, iş seyahatinde bulunan büyük kesim otelde konaklayabilir ve ofis bölümlerinde iş yaşamlarına dair ilgili çalışmalarını sürdürebilirler. İş yaşamına hareket kazandırmak için tasarlanan konferans salonları, ofisler, rezidanslar, otel, restoran ve cafelerin önemi şimdiden anlaşıldı.

Kanada gayrimenkulde fırsatlar dünyası

Gayrimenkul ve inşaat sektörüne dair bütün umutlar neredeyse Kanada’da birleşiyor. Ali Akman, Kanada hükümetinin güvence sağladığını söyleyerek, bu yönlü girişimlerinin özellikle yatırımcı kitleyi daha fazla ülke üzerine çekmesine neden olduklarından söz etti. Projede anahtar teslimlerinin başlanacağı süreye kadar yatırımcıların parası hükümet tarafından korunuyor. Bu sayede yatırımcılar uluslararası hedeflerini Kanada’ya yönlendirmekten asla çekinmemektedir.

Akman, son olarak şu sözleri söyledi:

“Toronto’nun coğrafi konumu ve güzelliklerini bir araya getirdiğimizde dünyanın en yaşanılabilir şehri karşımıza çıkıyor. Yatırım şartlarını ele aldığımızda, verilen güvence ve lokasyon açısından gayrimenkulde yatırım talepleri artmaktadır. Bu talepte en Türkiye’nin de payı bulunuyor.”

En prestijli bölgede yükselen dev yapı

Kanada’nın ticaret merkezi Toronto, aynı zamanda en büyük şehir olarak bilinmektedir. Bu yönüyle daima prestijli olan bölgenin projedeki önemi yadsınamaz. Dixon’da bulunan Toronto Airport East Holiday Inn’in ve Martin Grove üzerinde yer almakta olan Pearson Airport’un hemen bitişiğinde yükselmesi beklenen yeni kompleks; aynı zamanda güzargahına Perkins Restoran ve 196 odalı Holiday Inn Otel’i aldı.