Kategoriler
Toki Haberleri

Aksaray Merkez Toki kura sonuçları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Aksaray İli, Merkez İlçesi’nde hayata geçirilecek olan Aksaray  Merkez Toki Evleri projesinin yer alan dairelerin kura çekilişi bugün canlı Facebook ve Twitter üzerinden yapılan canlı yayın ile gerçekleştirildi.

İlk önce “Her Yıl 100 bin sosyal konut projesi”  kapsamında hayata geçirilecek olan toplu konut projesindeki 2+1 tip dairelerin kura çekilişi gerçekleştirildi. Daha sonra ise 3+1 tip dairelerin kura çekimi canlı olarak gerçekleştirildi.  2+1 ve 3+1 konutlarda önce Engelli kategorisindeki kuralar çekildi, daha sonra Diğer kategorisinde kuralar çekildi. Toplu konut projelerine başvurular 16 Aralık 2019 tarihinde başlamış, 16 Ocak 2020 tarihinde ise sona ermişti.

Toplam 372 adet konutun yer aldığı toplu konut projesinde başvurular tamamlanmıştı. Artık vatandaşlar kuraların sonuçların açıklanmasını ve konut sahibi olmayı bekliyor. Aksaray  Merkez Toki kura sonuçları kuraların çekilişinin ardından en kısa sürede TOKİ tarafından açıklanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilecek olan Aksaray  Merkez Toki Konutları projesinde yer alan toplam 700 adet dairenin için kura çekilişi 05 Mart 2020 tarihinde Perşembe günü gerçekleştirildi.

Projede kura çekilişi nerede yapıldı?

Aksaray  Merkez Toki Evleri projesinde kura çekilişi 05 Mart 2020 tarihinde Perşembe günü Saat: 11:00′da noter huzurunda gerçekleştirildi. Kura çekilişi Aksaray Kapalı Spor Salonu‘nda vatandaşlar huzurunda gerçekleştirildi.

Kura Çekilişi yapıldıktan sonra Aksaray  Merkez Toki kura sonuçları belli olacak. Yöresel mimaride inşa edilen konutların dışında projede ayrıca spor alanları, oyun alanları, parklar, peyzaj alanları da yer almaktadır.

Aksaray  Merkez Toki kura sonuçları belli olduktan sonra ise kura çekilişi sonucu daire sahibi olanların kura listesi Toki2nin web sitesi üzerinden ve E-Devlet Kapısı’ndan yayınlanacak. Kura sonuçlarını E-Devlet Kapısı web sitesi olan https://www.turkiye.gov.tr/toki-talep-toplama-projeleri-icin-hak-sahipligi-kura-sonucu-sorgulama linkinde girerek öğrenmek mümkün olmaktadır. Sorgulama yapabilmek için E-Devlet şifresi olması gerekmektedir.

Projede 2+1 ve 3+1 konutlar yer alacak

Toki 100 bin sosyal konut projesi kapsamında hayata geçirilecek olan Aksaray, Merkez Mahallesi’ndeki toplu konut projesinde iki farklı daire tipine yer verilecek. Projede yer alacak olan daireler 2+1 ve 3+1 tipinde projelendirildi. 2+1 dairelerin alanları 75 metrekare ile 85 metrekare arasında olması bekleniyor. 3+1 dairelerin alanları ise 100 metrekare olması bekleniyor. Projede yer alan dairelerin 260 tanesi 2+1 tipindeki dairelerden meydana geliyor. Dairelerin 112 tanesi ise 3+1 tipindeki konutlardan meydana geliyor.

Konutların 240 ay vade ile satışa sunuluyor

Her yıl yapılması planlanan 100 bin sosyal konut projesi kapsamında satışa sunulacak olan Aksaray  Merkez Toki Evleri projesinden daire sahibi olmak isteyen vatandaşlar yüze 10 peşinat ödedikten sonra kalan tutarı yüzde 0.49 faiz oranı ve 240 ay vade ile ödeme yapmaları gerekiyor.

Toki 100 bin konut kura çekiliş tarihlerini öğrenmek için tıklayınız….

Aksaray  Merkez Toki Evleri projesi ile ilgili daha fazla bilgi almak için 444 86 54 numaralı telefonu arayabilirsiniz.