Kategoriler
İhaleler

Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi 6 Kasım’da ihaleye çıkıyor

Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bünyesinde 6 Kasım günü ihaleye çıkıyor. Altındağ Aktaş Mahallesi’nde olduğu bilinen kentsel dönüşüm alanında inşa edilmesi planlanan 357 konut için müjdeyi veren isim Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı oldu.

Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi’nde son durum

Altındağ Aktaş Mahallesi’nde yıllardır süregelen kentsel dönüşüm haberleri nihayet gerçekliği buluyor. Yapılan planlamaların ardından bölgede 357 konutun inşa edileceği bilgisi verildi. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın üstlenmiş olduğu projede hak sahiplerinin yüzü yakın zamanda gülecek. Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, Cinderesi’ni kapsayan çalışmaların sonunda daha modern ve depreme dayanıklı sağlıklı binaların yükselmesinin an meselesi olduğunu duyurdu.

Temel atma töreninde Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile yakın temasta kalan Balcı, bölgede dönüşüm ve gelişim projesi adına sözler aldıklarını söylüyor. Sözler karşısında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Altındağ’da Aktaş Mahallesi’ni “Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamına aldı. 6 Kasım 2020 tarihinde ihale sürecine girmenin heyecanı içinde olduğunu belirten Balcı, vatandaşlara hizmet vermekten keyif duyuyor.

357 konut hak sahiplerini bulacak

Balcı, mahallede sağlıksız yapıların yıkımını hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini bildirdi. Çalışmaların TOKİ tarafından üstlenileceği süreçte, 357 konutun hak sahiplerini bulması bekleniyor. Kentsel dönüşüme giren alanlarda, vatandaşların ve esnafın mağduriyet yaşamaması adına Altındağ Belediyesi çalışmaları titizlikle yürütmektedir. Gösterilen gayretlerin olumlu yanıt vereceği bölgede hak sahiplerinin çok geçmeden daha modern konutlara kavuşmasının önü açılıyor.

Bakan Murat Kurum’a teşekkür

Aktaş Kentsel Dönüşüm Projesi’ni başlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkürlerini ileten Başkan Asım Balcı; süreç boyunca görüşmelerin sürdürüleceğinden bahsetti. Bölge halkı adına sıklıkla iletişime geçtiklerinin altını çizen başkan, fikir alışverişi yapmaya devam ediyor. Murat Kurum tarafından da desteklenen dönüşüm projesinin vatandaşların yüzünü güldüreceği çok açık. 6 Kasım tarihinden sonra bölgede çalışmaları başlatacak olan TOKİ, yüklenici firmayla birlikte çalışmalara yoğunluk kazandıracaktır.

Dönüşüm projelerine göz atmak için tıklayınız.