Kategoriler
Koronavirüs Sağlık SonDakika

Aktif hasta sayısındaki azalış hızlandı… Ağır hastalarda da düşüş var

Mevcut koronavirüs hastası sayısı, 127 kişi daha azalarak 30 bin 530’e indi. Aktif Kovid-19 hastası sayısı, iki gün önce 81 kişi, dünse 62 azalmıştı. Üç gün önce bu sayı, 25 kişiydi.

Ağır hasta sayısında da düşüş sürüyor

Durumu ağır koronavirüs hastası sayısında dört gündür düşüş sürüyor. Bugünkü Tablo’ya beraber durumu ağır hasta sayısında 52 kişilik azalma görüldü. İki gün önceki bu sayı 81, dünse 9’idi.

Türkiye’deki durumu kritik Kovid-19 hastası sayısı bin 455.

Hastalar arasında zatürre görülme oranı, üç gündür, aynı. Test sonucu pozitif çıkan kişiler arasında pnömoni görülme oranındaki yükseliş, yüzde 0.1 en son 6 Eylül’de kaydedilirken koronavirüs salgınına yakalananların arasında zatürre görülme oranı yüzde 6.4 seviyesinde.

Gerilemeler tedbirler sayesinde

Verileri değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da rakamlardaki düşüşe işaret etti. Bakan Koca, bu düşüşün tedbirler sayesinde olduğunu dile getirdi.

Sağlık Bakanı, sosyal medya üzerinden “Ağır hasta sayısında ve zatürre oranında düşüş devam ediyor. Bugün toplam ağır hasta sayımız 1.455. Bugün iyileşen hasta sayımız yeni hasta sayımızdan fazla. Tedbirlere birlikte uyarak bu gerilemeyi sağladık. Birlikten kuvvet doğar. Birlik olalım.” sözlerini kaydetti.

Yeni hasta sayısı bugün kaç?

Bugün 114 bin 857 teste karşılık bin 442 kişiye Yeni Tip Koronavirüs hastalığı tanısı konuldu. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan Türkiye COVID-19 Hasta Tablosu‘na göre dünden bugüne 63 kişi daha yaşamını yitirdi.

İyileşen kişi sayısı ise bin 506. Toplam hasta sayısı 321 bin 512’ye, vefat sayısı da 8 bin 325’e yükseldi. İyileşenlerin toplam sayısı ise 282 bin 657 kişi.

Taşınmaz Haber