Kategoriler
Koronavirüs Sağlık SonDakika

Aktif vaka sayısı bayram öncesindeki gibi düşmeye devam etti

Uzun süredir günden güne artan aktif hasta sayısı, bayram öncesindeki gibi dün ve bugün düşüş gösterdi. İyileşen kişi sayısı, bugün de yeni bulaş sayısından yüksek geldi. Aktif vaka sayısında 25 kişilik azalma kaydedildi. Dünkü azalma 75 kişiydi.

Aktif bulaş sayısı üç gün önce 274 kişi, iki gün önceyse 283 kişi artış göstermişti. Mevcut koronavirüs hastası sayısı, şehir dışı ziyaretlerin gerçekleştirildiği ve sahillerin dolduğu Kurban Bayramının ardından bir ayı aşkın süredir yükseliyordu.

Bin 427 kişi daha Kovid-19’a yakalandı

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 29 Eylül Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre 114 bin 940 teste karşılık bin 427 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Bugünkü Tablo’da 68 kişinin daha yaşamını yitirdiği kaydedildi.

İyileşen kişi sayısı ise bin 452 oldu.

Zatürre görülme oranı aynı kaldı

Koronavirüs salgınına yakalananlar arasındaki zatürre görülme oranında 6 Eylül’den beri yükseliş kaydedilmedi. 5 Eylül’de yüzde 7.5 oranında olan pnömoni görülme oranı 6 Eylül’de yüzde 7.6 seviyesine çıktıktan sonra bu oranda yükseliş görülmedi.

PCR test sonucu pozitif çıkanlar arasında zatürre görülme oranı İki gündür yüzde 6.5 seviyesinde.

Koronavirüse yakalanan kişi sayısı

Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan 29 Eylül Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu‘na göre 10 milyon 268 bin 163 teste karşılık 317 bin 272 kişiye daha Kovid-19 tanısı konuldu. Salgın nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı da 8 bin 130 olarak kayda geçti.

İyileşenlerin sayısı da 278 bin 504 kişi.

Sağlık Bakanı ne dedi?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedbirlerin sonuç verdiğini tekrar söyleyerek yurttaşlara yönelik tedbir çağrısını yineledi.

Taşınmaz Haber