Kategoriler
Ekonomi Emlak Haberleri

Akyapı şirketi yeni projelerine odaklandı

Akyapı Şirketi, 1998 yılında kurulmuştur. Kurulduğu tarihten itibaren çok sayıda nitelikli konut, villa, sanayi yapıları, iş ve alışveriş merkezi inşaatını başarıyla tamamlamıştır. Şimdilerde bu yatırım atağına geçti. Bu şirket, bugüne dek yaklaşık 3 milyon metrekarenin üzerinde inşaata imza atmıştır. Ayrıca 23 yılda kazandığı teknik ve finansal tecrübesiyle artık tek marka altında Akyapı olarak gayrimenkul projelerini geliştirmeye odaklanmaktadır. Pandemi süreci ve artan inşaat maliyetleri dolayısıyla pek çok üretici çekimser davranmaktadır. Ancak Akyapı Şirketi, 2021 yılını “yatırım yılı” olarak ilan etmiştir. Ayrıca 1 milyar 550 milyon TL’lik yatırımı programına almıştır. Konut, villa, sanayi gibi farklı konseptlerden oluşan 4 proje için hazırlıklara başlamıştır.

Eylül’de Ümraniye projesi lanse edilecek

Akyapı Şirketi, sektörde ilk kez hayata geçirilen, farklı sosyal alanları bulunan, yüksek kalitede, nitelikli projelere imza atmıştır. Bu 4 yeni projesi Ümraniye, Büyükçekmece, Hadımköy ve Başakşehir olmak üzere İstanbul’un gayrimenkul yatırımı konusunda cazibe merkezi olan konumlarda bulunacak. Ümraniye’de bulunan proje, konut ve cadde mağazalarından oluşmaktadır. 4 projeden ilk başta Ümraniye projesi satışa sunulacaktır. Ayrıca eylül ayında projenin lansmanı yapılacaktır.

İkinci proje ise pandemi döneminde talebin arttığı, müstakil ve doğayla iç içe yaşam olanağı sunan cevap bir proje yer almaktadır. Büyükçekmece Göl Vadisi’nde yapılaması planlanan proje, üst seviye donanımlı bir villa projesi biçimde inşa edilmektedir. Üçüncü olarak Hadımköy Sanayi Bölgesi’nde bir sanayi projesi hayata geçirilecek. Dördüncü proje ise Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi yolu üzerinde yapılacaktır. Bu proje, konut ve cadde mağazalarından oluşan bir proje olarak hayata geçirilecektir.

“Cesaret Örneği Gösteriyoruz”

Gayrimenkul sektöründe Covid-19’un etkisiyle yeni yatırımlar hız kesmektedir. Ayrıca bunun üzerine yükselen döviz kuruna bağlı olarak maliyetler artınca gayrimenkul geliştiricileri yeni yatırımlarını beklemeye almıştır. Akyapı ortaklarından Mahmut Asmalı, böyle bir süreçte konut geliştirmenin fazla cesaret gerektirdiğini belirtmiştir. Ancak Akyapı firmasının 23 yıllık köklü tecrübesi neticesinde 2020 yılında salgın sürecinde dahi satış cirosunu yüzde 50 artırmayı başardığını söylemiştir. Ayrıca Asmalı, şunları söyledi; “23 yıllık köklü tecrübemizle sektörün gelişimine yön veren bir şirket durumundayız. Dolayısıyla bu duruma rağmen büyük bir cesaret örneği göstererek 2021’i yatırım yılı ilan ettik. 1 milyar 550 milyon TL’lik 4 yeni projemizi sektöre kazandırmayı planlıyoruz. 2021’de satışlarımızı yüzde 50 oranında yükselterek yüzde 20 büyüme oranı hedefliyoruz.” demiştir.

“Büyük Bir Canlanma Bekliyoruz”

Gayrimenkul sektöründe son zamanlarda önemli ölçüde bir yaprak dökümü yaşanmaktadır. Ancak Akyapı ortaklarından Hüseyin Dinçel, sektörde alanında uzman, yenilikçi bir anlayışa sahip ve yatırımcılar tarafından güvenin adresi olarak bilinen şirketlerin hiçbir sarsıntı yaşamadan çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etmiştir. Ayrıca; “Salgın sürecinin etkisinin azalması ile ötelenen talepler sayesinde ciddi bir canlanma beklenmektedir. Yılın ikinci yarısından itibaren uygun kredi oranları beklentisi ile sektörün bir miktar toparlanacağını düşünüyorum.” açıklamalarında bulunmuştur.

Diğer emlak haberleri için tıklayınız…