Kategoriler
Toki Haberleri

Alaca’ya Millet Bahçesi Projesi için 500 bin TL ödenek verildi

Alaca’ya Millet Bahçesi yapma planları olduklarını söyleyen AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Battal Dede Parkı olarak bilinen alanı dönüştürme fikrini hayata geçiriyor. Millet Bahçesi olarak değiştirilmesi beklenen park alanı için 500 bin TL ödenek sağlandı.

Alaca’ya Millet Bahçesi değer katacak

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, kentin değer kazanması açısından çalışmalarına kaldığı yerden devam ediyor. Battal Dede Parkı olarak bir zamanlar vatandaşlarca kullanılan atıl alanın dönüşümle Millet Bahçesi olacağı aktarılırken, milletvekili konuyu TBMM’ye taşıdı. Bütçe görüşmelerine katılım sağlayan ve bakanlıklardan bizzat Çorum’a destek vermeleri konusunda çaba gösteren Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, görüşlerini ilk önce Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’ya aktardı. Oluşturduğu Millet Bahçesi talebine karşı konu Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a taşındı. Milletvekilinin görüşlerini dinleyen Bakan Kurum ise teklifi değerlendirmeye aldıktan sonra projeyi kabul etti. Projenin onay görmesinden sonra konuya dair açıklamada bulunan Milletvekili Ceylan, Bakan Murat Kurum’un direktifleriyle kabul edilen projede alanın belirlendiğini söylüyor.

Battal Dede Parkı dönüşümden geçirilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projelerinden birisi olan Millet Bahçesi için 81 il genelinde harekete geçildi. Milletvekilleri ve belediye başkanları tarafından yakından takip edilen konu son olarak Alaca’ya taşındı. Burada AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, görüşlerini belediye başkanına sunduktan hemen sonra konuyu Bakan Kurum’a iletti. Projenin kabul edildiğine dair yaptığı açıklamada, yeni Millet Bahçesi Projesi’nin Battal Dede Parkı’nda konumlandırılacağı bildirilmiştir. Alaca Denizhan Mahallesi’nde bulunan parkın dönüşümden geçirileceği süreçte harcanan miktar 2 milyon 454 bin 112 TL tutar getiriyor. Bu süreçte projenin gerçekleşebilmesi adına milletvekili belediyeden ve bakanlıktan 500 bin TL destek alabildi.

21 bin metrekarelik alana bahçe projesi

Alaca’ya Millet Bahçesi projesi getirme kararının ardından görüşmelerini sürdüren milletvekili, hizmete sunulması beklenen bahçenin 21 bin 318 metrekarelik alanda hayat bulacağını söylüyor. Alaca Belediyesi’nin üstlenmiş olduğu fizibilite, mimari ve peyzaj çalışmaları ile eski park daha modern bir hale getirilecek. Vatandaşların sosyalleşebileceği ve aileleriyle sıcak ilişkiler kuracağı yeni bahçe projesi için iyi dileklerde bulunan Ceylan, Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu’nun her zaman destekçisi olacağını belirtti.

Not: Bu haber içeriğinde temsili görsel kullanılmıştır.