Kategoriler
Proje Haberleri

Alanya’da yabancıya mülk satışı arttı

Alanya’da eylül ayında konut satışlarında yabancı yatırımcı oranı ülke genelinde rekor artış göstererek yüzde 18’e ulaştı. Alanyalı sektör temsilcilerine göre Alanya’daki artış yüzde 30’u buldu. Emlakçı ve tapu işlemleri yapan yeminli tercüman Anjelika Chezhia, Alanya’da şu anda başta Rus ve Araplar olmak üzere tüm pazarlarda ciddi artış olduğunu söyledi.

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre eylül ayındaki satışların yüzde 18’lik kısmının yabancı yatırımcılara yapıldığı gözlemlendi.

Yabancı yatırımcıların ağırlıklı olarak 2+1 (yüzde 34) konutları tercih ettikleri görüldü. Bunu yüzde 25 ile 3+1, yüzde 20 ile 1+1 ve 4+1 konutlar izledi. Son altı aylık ortalamanın yüzde 11 olduğu yabancı yatırımcılara satışlar mayısta yüzde 7, haziranda yüzde 10, temmuzda yüzde 9, ağustosta ise yüzde 11 oranında gerçekleşmişti.

Alanya’da yabancıya yönelik mülk satışında eylül ve ekim aylarında geçmiş aylara oranla yüzde 30 oranında artış yaşandığını belirten emlakçı ve yeminli tercüman Anjelika Chezhia, 2016 yılında yaşanan uçak krizini hatırlattı. Chezhia “O dönem Rus pazarında satışlar durma noktasına gelmişti. 2016’ya kıyasla bu yıl Rus pazarında yüzde 50 bir artış yaşandı. Başta Rus ve Araplar olmak üzere tüm pazarlarda yabancıya mülk satışında artış var. Bunda dolar ve euronun yükselmesinin de etkisi oldu. Önceden 50 bin Euro’ya aldıkları evi, bugün 40 bin Euro’ya alma imkanı buldular ve yabancı yatırımcılar bu fırsatı iyi değerlendirdiler. Tapu’da tercümanlık yapıyorum ve yabancıya mülk satışında yoğunluk yaşanıyor. Günde 150 işlem gerçekleştiriliyorsa bunların 50-60’ını yabancıya yönelik yapılan mülk satışları oluşturuyor” dedi.