Kategoriler
Proje Haberleri

Almanya’da hırsızlık ve ev içi şiddet artabilir

Yeni tip koronavirüs salgınına yönelik endişeler artarak sürerken Almanya’daki uzmanlar, hastalık korkusunun yanı sıra kısıtlamaların ve izolasyonun ev içindeki şiddeti artırabileceğini söylüyor.

Ayrıca UNICEF, milyonlarca çocuğun tehdit altında olduğunu aktarırken Zeit gazetesine açıklamalarda bulunan Berlin Eyaleti Adalet Bakanı Dirk Behrend, Çin’deki ve İtalya’daki istatistikler dikkate alındığında Almanya’daki şiddet artışı ihtimalinin yüksek olduğu bilgisini paylaştı.

Kovid-19 salgını ilk defa Çin’de görülürken İtalya, ölüm sayısının en yüksek olduğu ülke olarak kayda geçti. Güncel bilgilere göre, Çin ikinci sırada yer alıyor.

Çocuklara yönelik şiddet artabilir

Deutsche Welle (DW) Türkçe’nin çeşitli kaynaklardan aktardığı bilgilere göre Almanya Arabulucular Birliği üyesi Sabine Sauerborn çocuklara yönelik şiddetin artmasından endişeli olduklarını kaydetti. 

Çocukların kendilerini ve enerjilerini kontrol etmekte zorlandığını belirten Sauerbarn, çocuklarla beraber kapalı ortamlarda uzun süre duran yetişkinlerin bu durumla baş etmekle zorlanabileceklerini ifade etti. Almanya Arabulucular Birliği üyesi, sosyal yaşamdaki kısıtlamanın komşuluk ilişkilerine de zarar verebileceğini belirtti.

Hırsızlık olayları artabilir

DW Türkçe’nin Der Spiegel dergisinden aktardığı bilgilere göre Federal İçişleri Bakanlığı, ülkedeki güvenlik birimlerine talimat gönderdi. Talimatta, salgın döneminde ortaya çıkabilecek tehlikelerin analizi yapılması istenildi. Çin ve İtalya’da karşılaşılan sorunların ve sorunların çözümünde edinilen tecrübelerin de federal ve eyaletler düzeyinde yapılan analizlerde yer almasını istendi.

İlk analizler, hırsızlık ve siber suç olaylarının artabileceğini gösterirken maske ve dezenfektan ürünlerine yönelik hırsızlık olaylarının da artış yaşanabileceğini öngörüyor. İhtimal dahilinde bulunan gıda ve diğer temel ihtiyaçlarının yetmezliği durumunda ise yağmalama olaylarının artması beklenmiyor.

UNICEF‘ten çağrı

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu UNICEF, virüs nedeniyle çocukların daha iyi korunmasına yönelik çağrıda bulundu. UNICEF, kovid-19 salgınına karşı alınan önlemlerin çocukları koruyan bazı sistemlerde aksamaya neden olduğunu kaydetti.