Kategoriler
Emlak Haberleri

Almanya’nın sosyal konut ihtiyacı hükümet teşviklerini güçlendirdi

Almanya’nın sosyal konut projelerine açık olduğu hakkında bilgiler veren Selahattin Atik, inşaat sektöründeki açıktan bahsediyor. Projelerini Avrupa ülkelerine taşımak isteyenler için konuşan Atik, Almanya’nın en çok göç alan Avrupa ülkesi olduğunu hatırlattı. Bu nedenle yatırımcılara sağlanan teşviklerin kurumlar aracılığıyla ortaya çıktığı ülkede, şirket kurmak isteyenlere ya da kuranlara belirli destekler veriliyor. Sosyal konut ihtiyacının giderek arttığı ülke genelinde inşaat firmalarına sağlanan teşvikler cezbedicidir. Fırsatlardan yarar sağlamak isteyenler, özellikle tercihlerine Almanya’yı eklemeyi düşünmeli.

Almanya’nın sosyal konut açlığı

Avrupa ülkeleri arasından en çok göçe maruz kalan ülke Almanya’dır. Bu nedenle ülke genelinde oluşan konut açlığının dindirilmesi adına belli kurum ve kuruluşlar inşaat sektörüne destek veriyor. Selahattin Atik, teşviklerin yeterince güçlü olduğunu hatırlatarak, kişilerin projelerini Almanya’da geliştirebileceklerinden söz etti. Sosyal konut ihtiyacının doğmasıyla birlikte sektördeki yükselişi gördüklerinden bahseden Atik, “Yapılan teşvikler arttırıldı. Yenileme çalışmalarına da teşvikler verilmeye başlandı” açıklamasında bulundu. Teşviklerin sıklıkla proje miktarına göre hükümet tarafından arttırıldığı Almanya’da göç bölgelerindeki ihtiyacın bir an önce giderilmesi isteniyor. Bu amaç doğrultusunda kentsel dönüşüm projeleri desteklenirken, entegrasyon sürecine destek olma kararı alan hükümet ve diğer kurumlar teşviklerini pandemi döneminde üst seviyelere çektiler.

Kentsel dönüşümde hükümetin izleri

Almanya’nın sosyal konut ihtiyacına yönelik çalışmaları inşaat sektörünün önemini hatırlatıyor. Selahattin Atik, yapmış olduğu açıklama ile sektör çalışanlarını ülkeye davet etti. Göç oranlarının en yüksek olduğu Avrupa ülkesi Almanya’da teşvikler sektör bazında devam ediyor. Pandemi ilan edilen günden bu yana projelerin duraksamaması adına destek veren hükümet, teşvik kurumlarının önüne çıktı. Fazlaca destek gören inşaat sektörünün ülkede olumlu bir hava yakaladığı konusunu açan Atik, küçük ölçekli şirketlerin bile pandemi döneminde sektöre tutunabildiğini ifade etti. Teşvik miktarlarının projede üretilecek konut sayısı ve mahiyetine göre değiştiği, ancak temelde teşvik miktarlarının her eyalet için spesifik olarak düzenlendiği biliniyor. Hükümetin teşvik politikalarından yarar sağlamak isteyenler ülkeye sektör altında giriş yapabilir.

Ülke haberlerine göz atmak için tıklayınız.