Kategoriler
Ekonomi Güncel Gündem SonDakika

Altın düşüş trendinde… Altın fiyatları ve piyasa yorumları

Ons altın, önceki kapanışının yüzde 0,8 üzerinde. Cumhuriyet, tam, yarım, gram ve çeyrek altın türleri ise yüzde 0,89 değer kazancında. Ons bin 932 dolardan, gram 456 liradan, çeyrek altın ise 748 liradan işlem görüyor.

Altın fiyatları, önceki kapanışının üstündeyken altının ons fiyatı, dünkü kapanışında, önceki kapanışının yüzde 0,28 değer kazancıyla işlem gördü. Gram altın da kapanışta, yüzde 1,73 yükseldi.

Meksa Yatırım, ons altın fiyatlarındaki kâr satışlarının ardından destek seviyelerinde tepki alımlarının geldiğini belirtti. “Salı günkü sert düşüşü alım fırsatı olarak değerlendiren piyasalar keskin bir düzeltme hareketi sonrasında altının ons fiyatını yeniden 1,900 $ seviyesinin üzerine taşıdı.” yorumunda bulunan Alan Yatırım, altının uzun süre gücünü koruyabileceğini dile getirdi.

Alan Yatırım, teknik açıdan, ons altın fiyatında orta ve kısa vadeli düşüş trendlerinin bulunduğunu belirtti. Alan Yatırım, gram cinsinde ise orta vadeli yükseliş, kısa vadeli düşüş trendinin bulunduğunu kaydetti.

Ons altın fiyatında destek ve dirençler

Onstaki düşüşün ardından tepki alımlarının geldiğini dile getiren Meksa Yatırım’dan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, ilk desteklerin bin 921 dolar ile bin 913 dolar ve bin 906 dolar bandında olduğunu söyledi. Ardındaki desteğin de bin 863 dolarda bulunduğuna yönelik değerlendirmede bulunan Stratejist Zeynel Abidin Balcı, ilk dirençlerin ise bin 942 dolar ile bin 950 dolar bandında konumlandığını belirtti.

“Tepki çıkışının devamı için 1.950 seviyesinin geçilmesi gerekecek.” diyen Stratejist Balcı, bin 970 dolar ile bin 995 dolar ve 2 bin dolar bandında da sonraki dirençlerin yer aldığını bildirdi.

Meksa Yatırım’dan Stratejist, “Destek seviyelerinde görülen tepki alımlarının direnç seviyelerinde satışla karşılaşması olası.” yorumunda bulundu.

Gram altın fiyatında destek ve dirençler

Teknik açıdan gram altın fiyatında orta vadeli yükseliş, kısa vadeli düşüş trendinin bulunduğunu belirten Alan Yatırım, gram fiyatındaki kısa vadeli dirençlerin 458 lira ile 468 lirada; desteklerin ise 448 lira ile 438 lirada konumlandığını kaydetti.